Ο Χουλιαράκης υπερασπίζεται το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό: Ηπια δημοσιονομική προσαρμογή - iefimerida.gr

Ο Χουλιαράκης υπερασπίζεται το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό: Ηπια δημοσιονομική προσαρμογή

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας σύμφωνα με το κοινωνικά δίκαιο υποστήριξε στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Χουλιαράκης.

«Προτεραιότητά μας είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας με τρόπο κοινωνικά δίκαιο», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Οσον αφορά τις φορολογικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου επεσήμανε ότι η μεγάλη πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώσει πολύ λιγότερο φόρο απ' ό,τι πλήρωναν, η μεγάλη πλειονότητα του αγροτικού πληθυσμού δεν θα πληρώνουν φόρο σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα τα ελάχιστα ή λιγότερα από όσα πληρώνουν τώρα.

Συνεχίζοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που επιχειρείται θα είναι ιδιαίτερα ήπια, καθώς έχει ορίζοντα τριετίας και τα μέτρα που νομοθετούνται τώρα θα εφαρμοσθούν σταδιακά, με αποτέλεσμα η επιβάρυνση των νοικοκυριών να είναι πολύ μικρότερη από την επιβάρυνση που έχει δεχθεί η ελληνική κοινωνία την τελευταία τριετία.

Παράλληλα, εξαπέλυσε τα πυρά του προς την αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με το επιχείρημα της ότι το 2014 υπήρχαν σημαντικοί ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης οι οποίοι εν συνεχεία ανακόπηκαν, σημειώνοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν αναιμικός και θα οδηγούσε σε βάθεμα της ύφεσης.

Συνεχίζοντας είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 ήταν 0,7% και ο στόχος για το 2015 ήταν η επίτευξη πλεονάσματος 3%.

«Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι η οικονομία θα πήγαινε όσο καλά προέβλεπε η τότε κυβέρνηση, με πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% θα απαιτούνταν επιπλέον μέτρα περί τα 4 δισ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η διαφορά έως το 3%, ενώ εμείς θα λάβουμε δημοσιονομικά μέτρα 5,4 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και κατέληξε:

«Η βαθιά διαφορά ανάμεσα σε μας και την συντηρητική παράταξη, είναι ότι η δική μας προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης γίνεται με τρόπο κοινωνικά δίκαιο, με ρεαλιστικούς στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος, και ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή. Αντίθετα, η ΝΔ τα οφέλη της οικονομικής ανάπτυξης που θα προκύψουν έως το 2018 θα τα κάνει φοροαπαλλαγές, μειώνοντας το κοινωνικό κράτος. Εμείς θα τα επενδύσουμε στο κοινωνικό κράτος για να βγει η χώρα από την κρίση με ψηλά το κεφάλι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ