Σαρωτική νίκη των Συντηρητικών στην Ισπανία - iefimerida.gr

Σαρωτική νίκη των Συντηρητικών στην Ισπανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συντριπτική νίκη απέσπασε στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% επί των ψήφων και 186 έδρες, σύμφωνα με καταμετρημένο το 99,95% των ψήφων.

Αντίθετα οι Σοσιαλιστές καταποντίστηκαν στο 29% εξασφαλίζοντας 110 έδρες στην Ισπανική Βουλή σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου των Εσωτερικών της χώρας.

Ψύχραιμη ήταν η δήλωση του ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόϊ ο οποίος υποσχέθηκε «μια αλληλέγγυα προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης», ωστόσο τόνισε πως σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία «δεν μπορούν να γίνουν θαύματα».

«Μόνος εχθρός μου είναι η οικονομική κρίση» δήλωσε ο κ. Ραχόϊ, ο οποίος σημείωσε πως η παρούσα συγκυρία είναι η πλέον κρίσιμη για τη χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια και πως πρέπει να καταπολεμηθούν τα συστατικά στοιχεία που οδήγησαν στην κρίση, δηλαδή η ανεργία, το μεγάλο χρέος και το έλλειμμα.

«Το έργο που αναλάβαμε απέναντί σας δεν θα είναι εύκολο, αλλά θέλω να ξέρετε πως με την βοήθειά όλων θα βγούμε από την κρίση και η Ισπανία θα βρεθεί εκεί που θέλουμε να είναι: στην κορυφή της Ευρώπης», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ