Είναι καλοκαιρινό πιάτο, αλλά έχουν βγει τα πρώιμα λαχανικά που είναι αρκετά νόστιμα.
Ιδανικό φαγητό για τις ημέρες που ακολουθούν την έντονη κρεατοφαγία.
Υλικά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 πατάτες για φούρνο, Νάξου
- 2 κολοκυθάκια μέτρια
- Ποιοτικό ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι φρέσκο ή θρούμπι εποχής
- 4 μεγάλα μανιτάρια άσπρα
- 1 ώριμη ντομάτα και λίγο πελτέ
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Ασπρίστε λίγο τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το σκόρδο με ελαιόλαδο, σε κατσαρολίτσα
- Τοποθετήστε τα σε ταψάκι
- Κόψτε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, τις πατάτες σε ροδέλες
- Αλατίστε τα και βάλτε τους πιπέρι
- Τοποθετήστε τα συμμετρικά στο ταψάκι
- Ρίξτε το θυμάρι ή θρούμπι από πάνω
- Ραντίστε καλά με ελαιόλαδο
- Ρίξτε και λίγο πελτέ
- Ελάχιστο νερό και στο φούρνο για 1 ώρα
- Ελέγξτε τη φωτιά, ίσως χρειαστεί να μειώσετε στους 180 βαθμούς σταδιακά
- Συνοδεύεται ιδανικά με φέτα ή ελιές
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο