Τουρλού λαχανικών εποχής - iefimerida.gr

Τουρλού λαχανικών εποχής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι καλοκαιρινό πιάτο, αλλά έχουν βγει τα πρώιμα λαχανικά που είναι αρκετά νόστιμα.

Ιδανικό φαγητό για τις ημέρες που ακολουθούν την έντονη κρεατοφαγία.
Υλικά

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 πατάτες για φούρνο, Νάξου
  • 2 κολοκυθάκια μέτρια
  • Ποιοτικό ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι φρέσκο ή θρούμπι εποχής
  • 4 μεγάλα μανιτάρια άσπρα
  • 1 ώριμη ντομάτα και λίγο πελτέ
Τουρλού λαχανικών εποχής | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ασπρίστε λίγο τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το σκόρδο με ελαιόλαδο, σε κατσαρολίτσα
  • Τοποθετήστε τα σε ταψάκι
  • Κόψτε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, τις πατάτες σε ροδέλες
  • Αλατίστε τα και βάλτε τους πιπέρι
  • Τοποθετήστε τα συμμετρικά στο ταψάκι
  • Ρίξτε το θυμάρι ή θρούμπι από πάνω
  • Ραντίστε καλά με ελαιόλαδο
  • Ρίξτε και λίγο πελτέ
  • Ελάχιστο νερό και στο φούρνο για 1 ώρα
  • Ελέγξτε τη φωτιά, ίσως χρειαστεί να μειώσετε στους 180 βαθμούς σταδιακά
  • Συνοδεύεται ιδανικά με φέτα ή ελιές
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τουρλού λαχανικά εποχής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ