Ευρωβουλευτές: «Οχι» λευκή επιταγή στην Τουρκία -Καμία διαπραγμάτευση για τη βίζα - iefimerida.gr

Ευρωβουλευτές: «Οχι» λευκή επιταγή στην Τουρκία -Καμία διαπραγμάτευση για τη βίζα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πρέπει να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση σχετικά με τα κριτήρια για το καθεστώς απελευθέρωσης των θεωρήσεων στην Τουρκία, τόνισαν σήμερα οι ευρωβουλευτές κατά τη διάρκεια συζήτησης για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση, οι νομικές πτυχές της και ο δημοκρατικός της έλεγχος αποτελέσαν αντικείμενο συζήτησης των ευρωβουλευτών με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Επιτροπής Frans Timmermans και τον Ολλανδό υπουργό Μετανάστευσης Klaas Dijkhoff.

Μερικές ομάδες υπογράμμισαν την αναγκαιότητα της συμφωνίας λόγω της αδυναμίας των κρατών μελών της ΕΕ να αναλάβουν έμπρακτα την ευθύνη για την προσφυγική κρίση και να αναλάβουν δράση. Άλλοι ήταν πιο επικριτικοί, κατηγορώντας την ΕΕ για την προσπάθεια της να μεταθέσει σε άλλους τα προβλήματά της και εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση των προσφύγων, την παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και την έλλειψη ελευθερίας των Μέσων Ενημέρωσης στην Τουρκία.

Πολλοί αμφισβήτησαν επίσης τη νομική βάση της συμφωνίας και το κατά πόσο συνάδει με το διεθνές δίκαιο, ιδίως με τη Σύμβαση της Γενεύης και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Κάποιοι απείλησαν να φέρουν τη συμφωνία ενώπιον του το Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ευρωβουλευτές Τουρκία συμφωνία Ε.Ε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ