Άρχιπυροσβέστης σκοτώθηκε ενώ πήγαινε για να σβήσει πυρκαγιά - iefimerida.gr

Άρχιπυροσβέστης σκοτώθηκε ενώ πήγαινε για να σβήσει πυρκαγιά

Άρχιπυροσβέστης σκοτώθηκε ενώ πήγαινε για να σβήσει πυρκαγιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θρήνος σήμερα στην Καστοριά για τον άτυχο Αρχιπυροσβέστη, οδηγό πυροσβεστικού οχήματος που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο ενώ προσπαθούσε να πλησιάσει το σημείο στο οποίο μαίνονταν πυρκαγιά.Ο πυροσβέστης, μέλος πληρώματος από την Καστοριά έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών, στη Φλώρινα, όταν το πυροσβεστικό όχημα, το οποίο οδηγούσε, έπεσε σε χαράδρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα που ο πυροσβέστης πραγματοποιούσε οπισθοπορεία, το πυροσβεστικό όχημα, έφυγε από την πορεία του και κατρακύλησε στη χαράδρα.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Καλλιθέα, στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών ξέσπασε χθες και το πλήρωμα από την Καστοριά έσπευσε για να βοηθήσει στην κατάσβεσή της. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στις 11.30 σήμερα το πρωί πλήρωμα πυροσβεστικού κατευθύνονταν από την Καστοριά στην Φλώρινα για να βοηθήσει σε κατάσβεση πυρκαγιάς. Το πυροσβεστικό όμως ανατράπηκε σε χορτολιβαδική πυρκαγιά, στην περιοχή της Καλλιθέας, του Δήμου Πρεσπών, στο Νομό Φλώρινας , με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου Αρχιπυροσβέστη που ήταν ο οδηγός του οχήματος.
Για τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του Υπαξιωματικού, διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ