Ο Ντράγκι απαντά: Το ευρώ είναι μέρος του προβλήματος ή της λύσης για την Ελλάδα; - iefimerida.gr

Ο Ντράγκι απαντά: Το ευρώ είναι μέρος του προβλήματος ή της λύσης για την Ελλάδα;

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχουν ελάχιστη σχέση με την παρουσία της στην ευρωζώνη, τόνισε ο Μάριο Ντράγκι.

Σε συνέντευξή του στην Bild, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ρωτήθηκε για το πότε θα τελειώσει η «τρέλα» με την Ελλάδα. «Ξεκάθαρα, η περσινή χρονιά ήταν οικονομικά ένα πισωγύρισμα για την Ελλάδα. Τώρα, όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς μεταρρυθμίσεις. Και αυτό που χρειάζεται πάνω από όλα η χώρα και οι πολίτες της είναι ανάπτυξη. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι αφοσιωμένη σε αυτό τον δρόμο», τόνισε ο Μάριο Ντράγκι.

Στο ερώτημα αν το ευρώ είναι μέρος της λύσης ή του προβλήματος για την Ελλάδα, απάντησε «Οι προκλήσεις της χώρας έχουν ελάχιστη σχέση με το ευρώ. Θα έπρεπε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις σε κάθε περίπτωση. Στην ευρωζώνη, η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό με τη στήριξη των εταίρων της. Ομως, ένα πράγμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: το ποιος ανήκει στη ζώνη του ευρώ και ποιος όχι δεν είναι απόφαση της ΕΚΤ. Είναι θέμα των χωρών- μελών».

Οσο για το αν τώρα υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρώπη, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι «βιώνουμε αρκετές κρίσεις, που είναι αλληλένδετες και ενισχύουν η μία την άλλη. Αυτό καθιστά πιο σημαντικό να αντισταθούμε σε κάθε είδους εθνικισμό ή απομονωτισμό. Και τα δύο είναι σε άνοδο, αυτό με ανησυχεί πολύ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάριο Ντράγκι ΕΚΤ ευρώ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ