Αναπάντεχο: Η όπερα συναντά τη μόδα στη Λυρική -Συμπράττουν Κωνσταντίνος Ρήγος, Αχιλλέας Χαρίτος - iefimerida.gr

Αναπάντεχο: Η όπερα συναντά τη μόδα στη Λυρική -Συμπράττουν Κωνσταντίνος Ρήγος, Αχιλλέας Χαρίτος

φωτογραφία Κωνσταντίνος Ρήγος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τολμηροί συνδυασμοί, έντονα χρώματα, πολύ μουσική, χορός και στο επίκεντρο η μόδα, για μια βραδιά στη Λυρική.

Για ακόμα μία χρονιά, η Εθνική Λυρική Σκηνή ετοιμάζει μία παραγωγή που εντάσσεται στον κύκλο Όπερα και Μόδα και θα παρουσιαστεί στις 19 Μαΐου στο Θέατρο Ολύμπια.

Η φετινή εκδήλωση έχει τίτλο «Dammi i colori». Πρόκειται για τον στίχο από την διάσημη άρια «Recondita armonia» που ερμηνεύει ο ζωγράφος Μάριο Καβαραντόσι στην Τόσκα του Πουτσίνι.

Αναπάντεχο: Η όπερα συναντά τη μόδα στη Λυρική -Συμπράττουν Κωνσταντίνος Ρήγος, Αχιλλέας Χαρίτος  | iefimerida.gr 0

Για πρώτη φορά, εστιάζει στο μακιγιάζ δια χειρός του «γκουρού» του χώρου Αχιλλέα Χαρίτου δίνοντάς στο στοιχείο αυτό, την θέση του ενδύματος. Χρωματικές αντιθέσεις, αναπάντεχες συνθέσεις, τολμηροί συνδυασμοί υλικών, απρόσμενες προσμείξεις δημιουργούν ένα γοητευτικό αποτέλεσμα που φιλοδοξεί να ανοίξει νέους δρόμους στο θεατρικό και όχι μόνο make up.

Παράλληλα, η φετινή παραγωγή σχεδιάστηκε προκειμένου να αποτελέσει φόρο τιμής στην ίδια την ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στους σπουδαίους ενδυματολόγους που συνεργάστηκαν με αυτήν στην διάρκεια της μακράς ιστορίας της.
Κοστούμια από το βεστιάριο της ΕΛΣ «παντρεύονται» με ειδικές για την παράσταση κατασκευές, εμπνευσμένες από τις σύγχρονες τάσεις της μόδας, επιχειρώντας να δείξουν πώς ένα ιστορικό θεατρικό κοστούμι θα μπορούσε να αποτελέσει και δημιουργία υψηλής ραπτικής. Μέσα από αυτό το πρίσμα η βραδιά αποτελεί παράλληλα κι ένα διαφορετικό αφιέρωμα στους κύριους σταθμούς της Μόδας του 20ου και 21ου αιώνα.

Αναπάντεχο: Η όπερα συναντά τη μόδα στη Λυρική -Συμπράττουν Κωνσταντίνος Ρήγος, Αχιλλέας Χαρίτος  | iefimerida.gr 1

«Dammi i colori… The making of»
Μετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων ετών, η νέα παραγωγή του κύκλου «Όπερα και Μόδα», σε επιμέλεια της Ίσμας Τουλάτου, επιχειρεί μια τολμηρή ανατροπή, προτού εγκαινιάσει μια καινούρια σελίδα το 2017 στις νέες εγκαταστάσεις της Λυρικής στο Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Νιάρχου.
Ως συμβολική κίνηση σύνδεσης του σήμερα με το αύριο, του project «Όπερα & Μόδα» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, φιλοδοξεί να λειτουργήσει η έκθεση «Dammi i colori… The making of» που θα καταγράψει καρέ-καρέ την γοητευτική προετοιμασία της φετινής παράστασης μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Βασίλη Μακρή. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Κλείνει ο κύκλος του Ολύμπια
Το φετινό event θα γίνει στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Ολύμπια, πάνω στο σκηνικό του Αντώνη Δαγκλίδη για τον Βαφτιστικό του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Πρόκειται για μια επιλογή υψηλού συμβολισμού καθώς η σεζόν 2015-16 είναι η τελευταία πλήρης καλλιτεχνική περίοδος της ΕΛΣ στο ιστορικό Θέατρο Ολύμπια, το οποίο αποτελεί την έδρα του οργανισμού από το 1944.

Συντελεστές: Την σκηνοθεσία - χορογραφία της βραδιάς υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, τη μουσική επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Γιάκας, ενώ την ενδυματολογική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Συμμετέχουν οι μονωδοί Ινές Ζήκου (μεσόφωνος), Βασιλική Καραγιάννη (υψίφωνος), Τσέλια Κοστέα (υψίφωνος), Τάσος Αποστόλου (βαθύφωνος) & Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος). Συμμετέχουν οι Α' Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de ballet της ΕΛΣ, καθώς και ο μουσικός της ΟΛΣ Γιάννης Σαμπροβαλάκης (κλαρινέτο).

ΟΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΔΑ
Dammi I Colori - Δώσ' μου τα χρώματα
Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 - Θέατρο Ολύμπια
Ώρα έναρξης 21.00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ