Και μόνο στο άκουσμα της λέξης μπέργκερ, πολλοί σκεφτόμαστε το μαλακό ψωμάκι, το ζουμερό μπιφτέκι, το λιωμένο τυρί και ό,τι άλλο μας αρέσει μέσα σε αυτό, ενωμένα και έτοιμα για φάγωμα.
Οταν, όμως, ο σεφ του Piccolo Me στο Σίδνεϊ σκέφτεται μπέργκερ, κάνει εικόνα ένα κρουασάν. Ναι, αντί για ψωμάκια έχει κρουασάν. Το μπέργκερ δεν είναι πια βαρετό και περνά σε νέα λαχταριστή διάσταση.
Ξεχάστε τα κλασικά. Το κρουασάν ανοίγει και «αγκαλιάζει» το βοδινό κρέας, το τσένταρ, το κρεμμύδι, τα τουρσί, το μπέικον, την ντομάτα και τη μουστάρδα, ενώ το περιτριγυρίζουν πατάτες τηγανιτές.
Ενας αναπάντεχος συνδυασμός αμερικανικής κουζίνας και γαλλικής ζαχαροπλαστικής στο Σίδνεϊ!
Ο food blogger Σάιμον Λέονγκ το δοκίμασε και έχει να πει: «Πολύ νόστιμο, συνδυάζεται πολύ καλά με το κρουασάν. Είναι, όμως, μπέργκερ ή κρουασάν γεμιστό;».
Το κρουασάν μπέργκερ είναι, θα λέγαμε, η αλμυρή εκδοχή του δικού μας μπουγατσάν. Ο Δημήτρης Κοπαράνης ήταν ο εμπνευστής της μπουγάτσας κρουασάν, που «έκανε χαμό» στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Το μπουγατσάν είναι ένα κρουασάν με κρέμα μπουγάτσα, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα (απλά νοστιμότατο). Είναι η συνάντηση του Λευκού Πύργου με τον Πύργο του Αϊφελ σε ένα πιάτο!
Estrella
Estrella
Την ίδια ώρα που το κρουασάν μπέργκερ σερβίρεται στην πόλη της Αυστραλίας και το μπουγατσάν στη Θεσσαλονίκη, ο σεφ Chef Jacques La Merde προσέφερε στο Sonic Drive In του Coachella square shake. Μέσα σε ένα ποτήρι σαν κύβο, περιέχεται milkshake κερασάκι φυσικά σε κυβικό σχήμα. Απόλαυση εις τον κύβο!
«Είναι εκπληκτικά. Ενα Dulce de Leche και ένα Buttered Toffee, παρακαλώ!», έγραψε ένας χρήστης στο Instagram.
Πηγή φωτογραφιών: Daily Mail