Ο Ναδάλ έκανε μήνυση σε Γαλλίδα πολιτικό -Τον είπε ντοπαρισμένο - iefimerida.gr

Ο Ναδάλ έκανε μήνυση σε Γαλλίδα πολιτικό -Τον είπε ντοπαρισμένο

(ΑΠΕ/ EPA/ ANDREU DALMAU)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος αφήνει αιχμές για τον Ραφαέλ Ναδάλ για ντόπινγκ. Αυτή τη φορά όμως, ο Ισπανός τενίστας αποφάσισε να απαντήσει διά της δικαστικής οδού.

Ο κάτοχος 14 Γκραν Σλαμ ξεκίνησε τις νομικές διαδικασίες εναντίον της πρώην υπουργού Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροσελίν Μπασελό, η οποία είχε αναφέρει σε δηλώσεις της ότι ο Ναδάλ είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένες ουσίες.

Σε ανακοίνωση μέσω του ατζέντη του, ο 29χρονος ανέφερε ότι υπέβαλε μήνυση για δυσφήμηση σε βάρος της Μπασελό, στο Παρίσι. Η Γαλλίδα ήταν υπουργός Αθλητισμού από το 2007 έως το 2010 και υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων έως το 2012.

«Η νομική διαδικασία κινήθηκε μετά από τις προσβλητικές δηλώσεις της κ. Μπασελό τον Μάρτιο, στο κανάλι D8», ανέφερε η ανακοίνωση του Ναδάλ. «Μέσα από αυτή την υπόθεση, δεν θέλω μόνο να υπερασπιστώ την ακεραιότητά μου και την εικόνα μου ως αθλητής, αλλά και τις αξίες που υπερασπίζομαι σε όλη την καριέρα μου», σημείωνε ακόμη.

«Επίσης, θέλω τα δημόσια πρόσωπα να μην κάνουν προσβλητικές ή ψευδείς καταγγελίες εναντίον ενός αθλητή, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ, χωρίς αποδείξεις ή βάσεις και να μένουν ατιμώρητα», πρόσθεσε ακόμη ο Ναδάλ.

Η Μπασελό στις επίμαχες δηλώσεις είχε αναφέρει ότι η επτάμηνη απουσία του Ναδάλ από τα κορτ- εξαιτίας του τραυματισμού του 2012- ήταν «πιθανότατα εξαιτίας θετικού δείγματος σε απαγορευμένες ουσίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ράφαελ Ναδάλ μήνυση ντόπινγκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ