Δεν κάνει ακόμη τόση ζέστη ώστε να μην τρώγεται μια σούπα.
Αντίθετα! Η συγκεκριμένη σούπα έχει σαν βάση της τα καρότα που είναι εποχής. Είναι η καλύτερη στιγμή για τα νέα καρότα και πρέπει να τα απολαύσετε.
Υλικά
- 8 καρότα βιολογικά, φρέσκα
- 1 μέτρια πατάτα, τύπου Νάξου
- Φρέσκο τζίτζερ
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1,5 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- Φρέσκο γιαούρτι πρόβειο (πραγματικό γιαούρτι, αναζητήστε το)
![Βελουτέ καρότου με γιαούρτι | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/carotte1_1.jpg?itok=vC08zm9K)
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τα καρότα και την πατάτα
- Σε μια κατσαρόλα ροδίζετε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο
- Αφήστε τα να ασπρίσουν, όχι να καούν
- Ρίξτε άφθονο νερό (προαιρετικά, ζωμό λαχανικών)
- Αφήστε να βράσει για 30 λεπτά
- Λίγα λεπτά πριν το τέλος, ξύστε λίγο τζίτζερ στην σούπα που βράζει
- Περάστε τα λαχανικά σε μίξερ χειρός
- Προσθέστε από τα υγρά της σούπας όσο χρειάζεται
- Σερβίρεται με μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι στο μέσον του πιάτου
![Βελουτέ καρότου με γιαούρτι | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/carotte1_1.jpg?itok=vC08zm9K)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο