Παναγιωτάκης: Στα 160 εκατ. ευρώ οι ανεξόφλητες οφειλές των Κρητικών στη ΔΕΗ - iefimerida.gr

Παναγιωτάκης: Στα 160 εκατ. ευρώ οι ανεξόφλητες οφειλές των Κρητικών στη ΔΕΗ

 ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μείζον θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχειρήσης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, μιλώντας σε διημερίδα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αναφερόμενος στο γνωστό θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών είπε ότι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί στο νησί έχουν φθάσει τα 160 εκατ. ευρώ, και μάλιστα στο μεγαλύτερό τους μέρος κάθε άλλο παρά οφείλονται στην κρίση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 13% των οφειλετών οφείλουν πλέον του 75% του χρέους των κατοίκων της Κρήτης.

Ο κ. Παναγιωτάκης, μιλώντας σε διημερίδα με θέμα «Ενεργειακός σχεδιασμός της Κρήτης – αναπτυξιακές προοπτικές» τόνισε ότι θα είναι καθοριστική η συμβολή της ΔΕΗ στο ενεργειακό μέλλον της Κρήτης, ενώ απαραίτητη θεωρείται η άμεση κατασκευή της μικρής ηλεκτρικής διασύνδεσης του νησιού με την Πελοπόννησο

Υπογράμμισε ότι η διασύνδεση θα αποσβεστεί σε ελάχιστο διάστημα και σε καμία περίπτωση δεν αντιστρατεύεται τη δεύτερη, μεγάλη διασύνδεση η οποία θα δημιουργήσει τις τεχνικές δυνατότητες και προϋποθέσεις για μεγάλη ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Τόνισε επιπλέον ότι οι δυνατότητες της ΔΕΗ δεν είναι απεριόριστες.« Το αντίθετο μάλιστα. Η επιχείρηση βρίσκεται μπροστά σε σοβαρότατα προβλήματα και προκλήσεις. Ο επικείμενος υποχρεωτικός περιορισμός του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά Η.Ε., που μας έχουν επιβάλει οι δανειστές και πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, συνιστά σοβαρή απειλή. Προϋπόθεση για την αντιμετώπισή της, τη διαχείριση γενικά των προβλημάτων είναι αφενός η ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και αφετέρου η δραστική μείωση των οφειλών προς την επιχείρηση.»

Αναφερόμενος στις ΑΠΕ, ανέφερε ότι τα πρόσκαιρα και μονοδιάστατα οικονομικά αποτελέσματα, με γνώμονα κατά κύριο λόγο την επιδίωξη κερδών δεν μπορεί να καθορίζουν το σχεδιασμό και την έκταση ανάπτυξης των ΑΠΕ. Ούτε βέβαια οι αθρόες αδειοδοτήσεις προϊόν ανέξοδης και ανεύθυνης πολιτικής σκοπιμότητας επιτρέπεται να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να καθορίσουν τις προοπτικές.

Τέλος, εξέφρασε την έντονη απογοήτευση αλλά και το ερωτηματικό, γιατί από όλα τα έργα ΑΠΕ στην Κρήτη, επέλεξαν ορισμένοι να εμποδίσουν βίαια την αντικατάσταση ανεμογεννητριών της ΔΕΗ και μάλιστα προβαίνοντας σε σοβαρές δολιοφθορές και ζημιές των εγκαταστάσεων. Αυτές οι ενέργειες δεν μπορεί να είναι ανεκτές. Όλοι και ιδιαίτερα οι τοπικοί άρχοντες καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κατέληξε ο κ. Παναγιωτάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παναγιωτάκης ΔΕΗ Κρήτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ