Πλακιωτάκης: Να οικοδομήσουμε ένα πιο αποτελεσματικό κόμμα - iefimerida.gr

Πλακιωτάκης: Να οικοδομήσουμε ένα πιο αποτελεσματικό κόμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι «ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Ο τόπος χρειάζεται ένα νέο, δυναμικό ξεκίνημα. Μια ριζική επανεκκίνηση. Χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση. Χρειάζεται μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» εξέφρασε από το βήμα του 10ου Συνεδρίου της ΝΔ ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο πρώην υπηρεσιακός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είπε επίσης ότι «από τις 10 Ιανουαρίου, με την ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άνοιξε ένας νέος πολιτικός κύκλος για το κόμμα μας. Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι πολύ σύντομα θα ανοίξει ένας ακόμη νέος πολιτικός κύκλος και για την πατρίδα μας, την Ελλάδα».

Και συμπλήρωσε: «Κρατώντας αυτό ως δεδομένο, θα πρέπει να πάψουμε να εθελοτυφλούμε και να προβούμε στην αυτοκριτική μας. Να εντοπίσουμε τα λάθη, τις αδυναμίες και παραλείψεις μας, ώστε να αποφύγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος. Είναι επιτακτική ανάγκη να εντοπίσουμε τα αίτια που διαρρήξαν τη σχέση εμπιστοσύνης της Νέας Δημοκρατίας με μεγάλα δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Να κατανοήσουμε γιατί δε μπορούμε να πείσουμε πια τους νέους, γιατί οι υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας τηρούν απόσταση από εμάς. Να εντοπίσουμε τις αδυναμίες του πολιτικού μας λόγου και γιατί δεν πείσαμε τον ελληνικό λαό στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού».

Είπε επίσης ο κ. Πλακιωτάκης: «Βασική επιδίωξη θα πρέπει να είναι η έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την κοινωνία. Να οικοδομήσουμε ένα πιο αποτελεσματικό κόμμα. Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να υπάρχει ηλεκτρονική διαβούλευση με όλα τα μέλη μας. Προτείνω η σύγκληση του Συνεδρίου να γίνεται κάθε δύο χρόνια. Η παράταξη δεν πρέπει να σταθεί μόνο στη στελεχιακή ανανέωση. Πρέπει να υπάρχει και οργανωτική ευελιξία. Θα πρέπει όλοι να έχουν ρόλο στο κόμμα. Σε αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Να δώσουμε ξανά ζωή στις κομματικές μας οργανώσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ