Ο δήμαρχος του Λονδίνου «καλωσόρισε» τον Ομπάμα μιλώντας προσβλητικά για την κενυάτικη καταγωγή του - iefimerida.gr

Ο δήμαρχος του Λονδίνου «καλωσόρισε» τον Ομπάμα μιλώντας προσβλητικά για την κενυάτικη καταγωγή του

(φωτογραφία: στιγμιότυπο από το βίντεο συνέντευξης του Μπόρις Τζόνσον στο BBC)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στην βρετανική πρωτεύουσα σε μια προσπάθεια να στηρίξει την εκστρατεία παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου εντός της ΕΕ. Ομως δεν πρόφτασε να... προσγειωθεί και ήδη η επίσκεψη του είχε προκαλέσει μεγάλη αναταραχή.

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου, ο γνωστός για τις αντί-ευρωπαϊκές του απόψεις, Μπόρις Τζόνσον, έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα «Sun», στο οποίο μεταξύ άλλων, επέκρινε τον Ομπάμα για την στάση του και την ανάμειξη του στα θέματα της Βρετανίας, υποστηρίζοντας ότι αυτή προέρχεται από την «αντί-ιμπεριαλιστική του κληρονομιά» ενάντια στην Βρετανική Αυτοκρατορία που οφείλεται με την σειρά της στην «Κενυάτικη καταγωγή» του.

Όπως είναι αναμενόμενο, θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε από το συγκεκριμένο σχόλιο, με πολιτικούς, πολίτες και οργανώσεις να κατηγορούν τον Δήμαρχο του Λονδίνου για «κεκαλυμμένο ρατσισμό» και καλώντας τον να αποσύρει την επίμαχη φράση.

Μάλιστα, η αναφορά του Τζόνσον στο άρθρο του στον Ουίνστον Τσόρτσιλ και την δήθεν μετακίνηση ενός δώρου του από τον Λευκό Οίκο, για να δικαιολογήσει τα επιχειρήματα του, έκανε τον εγγονό του «Πρωθυπουργού της Νίκης», Sir Nicholas Soames, και βουλευτή των Συντηρητικών να πει: «ο Μπόρις έγραψε ένα αποκρουστικό άρθρο στο οποίο είναι σχεδόν σε όλα λάθος».

Ωστόσο φαίνεται ότι τα «αντιδραστικά» σχόλια του Τζόνσον δεν είχαν το αποτέλεσμα που θα ήθελε, καθώς όπως αναφέρει ο οίκος στοιχημάτων «Ladbrokes» με ανακοίνωση του πριν από λίγο, η σημερινή ημέρα ήταν θριαμβική για τους οπαδούς του «ΝΑΙ» στο επικείμενο δημοψήφισμα του Ιουλίου, με το 90% των στοιχημάτων που κατατέθηκαν σήμερα να είναι προς την μεριά της επικράτησης όσων πιστεύουν ότι η Βρετανία πρέπει να παραμείνει μέλος της ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ