Ο Σκουρλέτης απασφάλισε εναντίον ΤΑΙΠΕΔ – Βαρύτατοι υπαινιγμοί κατά Πιτσιόρλα - iefimerida.gr

Ο Σκουρλέτης απασφάλισε εναντίον ΤΑΙΠΕΔ – Βαρύτατοι υπαινιγμοί κατά Πιτσιόρλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του ΤΑΙΠΕΔ και του διευθύνοντος συμβούλου του Στέργιου Πιτσιόρλα εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον κ. Πιτσιόρλα ειρωνικά «πολυπράγμονα», υποστήριξε ότι λειτουργεί εξωθεσμικά και χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή του Πρωθυπουργού στο πρόσωπό του. Επιπλέον άφησε και βαρύτατους υπαινιγμούς για χρηματισμό ΜΜΕ εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ για να προωθηθούν οι θέσεις του.

«Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της δυστυχώς έχει να αντιμετωπίσει και αυτούς στο εσωτερικό που ουσιαστικά την σιγοντάρουν, την τρόικα εσωτερικού, δεν αναφέρομαι μόνο στους γνωστούς, στη ΝΔ και σε όσους την υποστηρίζουν, αναφέρομαι και σε εξωθεσμικούς παράγοντες που υπονομεύουν αυτή τη συζήτηση. Τα ΜΜΕ είναι γνωστό, αναφέρομαι συγκεκριμένα, μπορώ να το προσδιορίσω αν θέλετε, στο δικό του σχέδιο που εφαρμόζει στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων το ΤΑΙΠΕΔ» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον Real Fm και στον Ν. Χατζηνικολάου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ρωτήθηκε αν το ΤΑΙΠΕΔ συμπεριφέρεται εξωθεσμικά και απάντησε χωρίς δισταγμό:

«Ακριβώς. Το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο είναι ένας μάνατζερ ιδιωτικοποιήσεων αυτών που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, ουσιαστικά διεκδικεί έναν πολιτικό ρόλο, το βλέπετε αυτό από τον πολυσχιδή και πολυπράγμονα κ. Πιτσιόρλα ,οποίος κατά την γνώμη μου κινείται σε ένα σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης».
Μάλιστα προανήγγειλε ότι θα θέσει το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση των κυβερνητικών οργάνων, ίσως και την Δευτέρα που πιθανόν να γίνει Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής»
Οπως εξήγησε «δεν μπορεί όταν εμείς συζητάμε για το νέο Ταμείο Αξιοποίησης, το οποίο διαφοροποιείται από την μέχρι τώρα πολιτική ιδιωτικοποιήσεων όπως την υλοποιούσε το ΤΑΙΠΕΔ επί Σαμαρά, να έρχεται αυτή τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ και να κινείται αυτονόμως».

Στην παρατήρηση ότι ο Στ. Πιτσιόρλας είναι επιλογή του πρωθυπουργού, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε: «Γίνονται και λάθη στις επιλογές αν εννοείτε αυτό, αλλά εμένα με ενδιαφέρει η ουσία. Για να μη σας πω για διαρροές για μέλη της κυβέρνησης που γίνονται από το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο επειδή ακριβώς διαχειρίζεται και χρήματα, αυτές πάντοτε οι διαρροές έχουν ανάγκη και από οικονομική βοήθεια».

Κληθείς να αποσαφηνίσει τον υπαινιγμό τόνισε: «Διαπιστώστε, κοιτάξτε τα ρεπορτάζ των τελευταίων μηνών σε όλες τις εφημερίδες. Υπάρχει ένα κέντρο και επειδή έχουμε και εμπειρία να ξέρουμε πώς καμιά φορά τροφοδοτούνται τα διάφορα δημοσιεύματα» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ