Δεν είμαι καταναλώτρια πίτσας και δεν έχω ξαναδώσει ποτέ συνταγή της. Κάνω σήμερα μια εξαίρεση γιατί πιστεύω ότι όσοι λατρεύουν την πίτσα μπορούν να γλυτώσουν πολλά αν την ετοιμάζουν μόνοι τους!
Είναι πάρα πολύ εύκολο να κάνει κάποιος μόνος του μια πίτσα.
Υλικά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια μοτσαρέλα
- 2 ματσάκια ρόκα φρέσκια
- 250 γραμμάρια ντομάτες κεράσι
- 70 γραμμάρια παρμεζάνα
- Ρίγανη
- Ζύμη για πίτσα (η σπιτική θέλει χρόνο)
Εκτέλεση
- Κόψτε τα ντοματάκια κεράσι στα δύο
- Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ελαιόλαδο
- Σκουπήστε με χαρτί κουζίνας τη μοτσαρέλα
- Κόψτε την μοτσαρέλα σε χοντρά κομάτια και την παρμεζάνα σε φλούδες
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Βάλτε ελαιόλαδο με τη βοήθεια πινέλου σε ταψάκι
- Απλώστε τη ζύμη στο ταψάκι όσο γίνεται πιο λεπτή για να αποφύγετε να τρώτε ψωμί
- Απλώστε στη ζύμη τα κομάτια μοτσαρέλας
- Οχι πολύ στην άκρη, θα χυθούν στη συνέχεια
- Ρίξτε παντού το ελαιόλαδο με σκόρδο
- Αλατίστε ελαφρά, πιπέρι
- Βάλτε τα ντοματάκια κεράσι παντού
- Ψήστε στον φούρνο για 15 λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά η ζύμη
- Στο μεταξύ βάλτε τη ρόκα σε ένα μπολ και ρίξτε της λίγο ελαιόλαδο
- Μόλις βγει η πίτσα από τον φούρνο ρίξτε την ρόκα παντού και τις φλούδες παρμεζάνας
- Μπόλικη ρίγανη από πάνω
- Η καλύτερη πίτσα είναι αυτή που φτιάξατε μόλις τώρα!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο