Παπαδήμος προς υπουργούς: Ειλικρίνεια, ενότητα και δουλειά - iefimerida.gr

Παπαδήμος προς υπουργούς: Ειλικρίνεια, ενότητα και δουλειά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ζητώντας κλίμα ενότητας και σκληρή δουλειά προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Ο κ. Παπαδήμος εστίασε στο ρευστό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη, ωστόσο εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Ζήτησε δε, ενότητα από τους υπουργούς και να μην να μην επιρρίπτονται ευθύνες μεταξύ των κομμάτων που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Βάρος δόθηκε στις επενδύσεις με την κυβέρνηση να προκρίνει σύσταση διυπουργικής επιτροπής προκειμένου να ασχοληθεί με το «ξεμπλοκάρισμα» του ΕΣΠΑ.

Εκτενής αναφορά έγινε στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, με τον Μάκη Βορίδη να ζητά να υπάρξει πάγωμα και να δοθεί χρόνος μελέτης και εξορθολογισμού τόσο για το ίδιο το μέτρο της εφεδρείας όσο και για το πρόγραμμα προσυνταξιοδοτικής κατάστασης.

Αποφασίστηκε έτσι, να συναντηθούν άμεσα οι εμπλεκόμενοι υπουργοί για το θέμα, ώστε να μην εμφανιστούν φαινόμενα δυσλειτουργίας του Κράτους και μείωση των εσόδων των δημοσίων επιχειρήσεων. Ο Δημήτρης Ρέππας ότι ο στόχος των 50.000 είναι εφικτός και θα ξεπεραστεί.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου εξέφρασε ανησυχία για τον προϋπολογισμό του υπουργείου της καθώς όπως δήλωσε μόλις που φτάνει για τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών.

Αυτό πάντως που δεν θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής είναι ότι ακόμη κι αν υπάρξουν νέες αποκλίσεις στα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού, ο νέος πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων. Κι αυτό διότι από το αναμενόμενο κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου κατά 50% θα προκύψει σημαντική ελάφρυνση, ως αποτέλεσμα της διαγραφής τόκων που καλείται να πληρώσει η χώρα τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματισμός εκφράζεται από υπουργούς για τις αποκλίσεις που υπάρχουν στην επίτευξη των κρίσιμων οικονομικών στόχων. Ο βασικός φόβος είναι η πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων λόγω μη εκπλήρωσης των στόχων του προϋπολογισμού λόγω ύφεσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ