Την εκτίμηση ότι η Φώφη Γεννηματά θα στηρίξει τελικά την κυβέρνηση εκφράζει ο Βασίλης Λεβέντης, σημειώνοντας πως η Ένωση Κεντρώων δεν δίνει ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε διαβουλεύεται με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
"Εμείς είμαστε υπέρ των συνεργασιών, αλλά δεν μπορώ την Ένωση Κεντρώων -που προέκυψε από τα κατηγορώ της κοινωνίας κατά του δικομματισμού- να την συγκολλήσω με τα κόμματα που κατηγόρησα. Δεν το εγκρίνει κι ο κόσμος. Την άλλη φορά που με πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου να με ενημερώσει για τη Σοσιαλιστική Διεθνή -που εγώ απευθύνθηκα στην Αγγλία για τη ΣΔ και αυτοί διαβίβασαν τον φάκελο στον Παπανδρέου και μου τηλεφώνησε- και το 'μαθε ο κόσμος, είχαμε εξέγερση. Από πλευράς μας αυτό δεν έχει συνέχεια. Γι αυτό μέσω των δημοσκοπήσεων προσπαθούν να μας εξοντώσουν. Επειδή ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουμε ψήφο, ούτε στις διαβουλεύσεις Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ προσερχόμεθα, θα δεχθούμε επίθεση. Τα κυκλώματα και η ολιγαρχία ανεβάζουν τον ρόλο της Γεννηματά. Αυτή θα είναι πιστεύω που θα δώσει ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ τελικά. Αν έχει μια ελπίδα ο κ. Τσίπρας να παραμείνει και μετά τον Σεπτέμβριο, την βασίζει στην κ. Γεννηματά. Ο δε Θεοδωράκης έχει διαλέξει τον δρόμο προς τη ΝΔ" τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Εκλογές το φθινόπωρο
Ο κ. Λεβέντης βλέπει πάντως εκλογές "γύρω στο φθινόπωρο", καθώς τότε αναμένει η κυβέρνηση να πιεστεί να πάρει το επόμενο πακέτο μέτρων, στο πλαίσιο της "σαλαμοποίησης" της αξιολόγησης, όπως λέει, που θα ακολουθείται από "υποδόσεις".
"Εμείς θέλουμε να πάρουμε τα 5,5 δισ. που συνοδεύουν την αξιολόγηση χωρίς να κάνουμε καμία μεταρρύθμιση. Και οι ξένοι τώρα λένε αντί για 5,5 να μας δώσουν 1,5 για να μας έχουν στο χέρι και να μας εκβιάζουν για τις μεταρρυθμίσεις. Πάμε για "σαλαμοποίηση" επειδή δεν μας έχουν εμπιστοσύνη και φοβούνται μη χαλαρώσουμε", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επεσήμανε ότι δεν θα ψηφίσει τα σχετικά μέτρα, γιατί καμιά από τις προτάσεις που έκανε δεν ελήφθη υπόψη και παραμένουν οι πολλαπλές συντάξεις και το πολύ υψηλό πλαφόν. Ο κ. Λεβέντης δηλώνει ότι είναι αντίθετος στην αύξηση της φορολογίας γιατί είναι μη αποτελεσματική, ενώ για το λεγόμενο "υπερταμείο", λέει ότι πρέπει να γίνει και να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, έστω και με χαμηλό τίμημα, καθώς θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στην οικονομία, αποφέροντας επενδύσεις και θέσεις εργασίας.