Τη διαφωνία του με τον θεσμό των αντιπροέδρων στη ΝΔ εξέφρασε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός, Νικήτας Κακλαμάνης, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και στην περίπτωση που η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη θα πρέπει να εκλέγονται από συνέδριο, με μυστική ψηφοφορία.
«Δεν πιστεύω στον θεσμό των αντιπροέδρων σε ένα κόμμα. Ο πρόεδρος μπορεί να καλύψει τα πάντα. Παρά ταύτα, αν υπάρξουν αντιπρόεδροι δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση περισσότεροι από δύο» είπε ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα» και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που ο πρόεδρος του κόμματος εκλέγεται από τη βάση των μελών της παράταξης και του κόμματος, οι αντιπρόεδροι, τουλάχιστον, θα πρέπει να εκλέγονται από τα μέλη του συνεδρίου, με μυστική ψηφοφορία και με μονοσταυρία».
Επίσης, ο κ. Κακλαμάνης, εξέφρασε τη διαφωνία του και για το γεγονός ότι το προσχέδιο του νέου καταστατικού της ΝΔ και οι παρατηρήσεις, ενόψει του επικείμενου συνεδρίου, κατά παράβαση του ισχύοντος καταστατικού, αναρτήθηκαν μόνο στο διαδίκτυο, χωρίς να εγκριθούν από την πολιτική επιτροπή του κόμματος. «Δεν είναι σωστό μόνο η ανάρτηση και οι παρατηρήσεις ηλεκτρονικά. Με βάση το ισχύον καταστατικό έπρεπε να συνεδριάσει η πολιτική επιτροπή του κόμματος, αυτή που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, να εγκρίνει αυτή το προσχέδιο του νέου καταστατικού και να το εισηγηθεί ο πρόεδρος στο συνέδριο. Είναι λάθος που δεν συνεδριάζει η πολιτική επιτροπή» είπε χαρακτηριστικά.
Για τις εξελίξεις γύρω από θέμα της ΟΝΝΕΔ, επεσήμανε πως δεν ευχάριστο το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος της ΝΔ, η νεολαία δεν θα συμμετέχει στο συνέδριο, τονίζοντας ότι δεν δίνει κανένα άλλοθι στους «ηθικούς αυτουργούς» που προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη, και χαρακτήρισε πολιτικά ορθή την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να τους διαγράψει.
Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, επέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι – όπως είπε – δεν δέχτηκε κυβερνητική συνεργασία, αλλά ούτε και τη συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και επανέλαβε ότι ενδεχομένως ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, να επιλέξει, μέσω εκλογών τον Ιούνιο, «ηρωϊκή έξοδο».
Ακόμη, σημείωσε ότι κατά της διάρκεια της κρίσης, οι βουλευτικές συντάξεις υπέστησαν τη μεγαλύτερη μείωση, που ξεπερνάει το 60%, επανέλαβε την άποψη που είχε διατυπώσει στα τέλη της δεκαετίας του 90, ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να «μπει» στη ζώνη του ευρώ, αλλά τώρα «θα ήταν δράμα αν βγαίναμε», ενώ χαρακτήρισε το ΔΝΤ και τη Μ. Βρετανία «πολιορκητικό κριό» της πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα.