Αυτή την εποχή έχει πολύ γλυκά πορτοκάλια. Αναδεικνύονται πολύ ωραία και σε τάρτα, ειδικά αν προσθέσετε λίγο τυρί ρικότα.
Αποτέλεσμα; Θα έχετε μια τάρτα σαν αφρό, ελαφριά γιατί δεν έχει παρά ελάχιστη ζάχαρη και μυρωδάτη από το ξύσμα πορτοκαλιού.
Υλικά
- Ζύμη για τάρτα
- 400 γραμμάρια τυρί ρικότα (στο σούπερ μάρκετ)
- 1 πορτοκάλι
- 100 γραμμάρια μαρμελάδα πορτοκάλι
- 3 αυγά + 2 κρόκους
- 2 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- Αλάτι, βούτυρο για τις λεπτομέρειες
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Απλώστε την ζύμη
- Βουτυρώστε το ταψάκι και απλώστε την εντός
- Τσιμπήστε την ζύμη με ένα πηρούνι και ψήστε την για 10 λεπτά
- Βγάλτε τη ζύμη και αφήστε να κρυώσει κάπως
- Ξύστε το μισό πορτοκάλι
- Στύψτε σε χυμό το μισό πορτοκάλι
- Χωρίστε τα 5 αυγά σε ασπράδια και κρόκους
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τους 5 κρόκους με την ζάχαρη άχνη
- Προσθέστε την ρικότα, τον ανθό αραβοσίτου, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού
- Συνεχίστε να χτυπάτε με αυγοδάρτη, απαλά
- Με αυγοδάρτη ή μιξεράκι χτυπήστε τα 3 ασπράδια με μια πρέζα αλάτι
- Προσθέστε τα στο μείγμα
- Βάλετε την μαρμελάδα πορτοκάλι πάνω στη ζύμη
- Προσθέστε όλο το υλικό από το μπολ
- Ψήστε την τάρτα για 30 λεπτά
- Αφήστε την να κρυώσει
- Διακοσμήστε την από πάνω όπως θέλετε εσείς, το πιο απλό είναι η άχνη!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο