Τάρτα πορτοκάλι με ρικότα - iefimerida.gr

Τάρτα πορτοκάλι με ρικότα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή την εποχή έχει πολύ γλυκά πορτοκάλια. Αναδεικνύονται πολύ ωραία και σε τάρτα, ειδικά αν προσθέσετε λίγο τυρί ρικότα.

Αποτέλεσμα; Θα έχετε μια τάρτα σαν αφρό, ελαφριά γιατί δεν έχει παρά ελάχιστη ζάχαρη και μυρωδάτη από το ξύσμα πορτοκαλιού.

Τάρτα πορτοκάλι με ρικότα | iefimerida.gr 0

Υλικά

  • Ζύμη για τάρτα
  • 400 γραμμάρια τυρί ρικότα (στο σούπερ μάρκετ)
  • 1 πορτοκάλι
  • 100 γραμμάρια μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3 αυγά + 2 κρόκους
  • 2 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • Αλάτι, βούτυρο για τις λεπτομέρειες

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε την ζύμη
  • Βουτυρώστε το ταψάκι και απλώστε την εντός
  • Τσιμπήστε την ζύμη με ένα πηρούνι και ψήστε την για 10 λεπτά
  • Βγάλτε τη ζύμη και αφήστε να κρυώσει κάπως
  • Ξύστε το μισό πορτοκάλι
  • Στύψτε σε χυμό το μισό πορτοκάλι
  • Χωρίστε τα 5 αυγά σε ασπράδια και κρόκους
Τάρτα πορτοκάλι με ρικότα | iefimerida.gr 1
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τους 5 κρόκους με την ζάχαρη άχνη
  • Προσθέστε την ρικότα, τον ανθό αραβοσίτου, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού
  • Συνεχίστε να χτυπάτε με αυγοδάρτη, απαλά
  • Με αυγοδάρτη ή μιξεράκι χτυπήστε τα 3 ασπράδια με μια πρέζα αλάτι
  • Προσθέστε τα στο μείγμα
  • Βάλετε την μαρμελάδα πορτοκάλι πάνω στη ζύμη
  • Προσθέστε όλο το υλικό από το μπολ
  • Ψήστε την τάρτα για 30 λεπτά
  • Αφήστε την να κρυώσει
  • Διακοσμήστε την από πάνω όπως θέλετε εσείς, το πιο απλό είναι η άχνη!
Τάρτα πορτοκάλι με ρικότα | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τάρτα πορτοκαλί ρικότα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ