Ξέσπασε «πόλεμος» στο μπάσκετ – H FIBA πιέζει τις ομοσπονδίες και αυτές αποβάλλουν συλλόγους - iefimerida.gr

Ξέσπασε «πόλεμος» στο μπάσκετ – H FIBA πιέζει τις ομοσπονδίες και αυτές αποβάλλουν συλλόγους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας ανελέητος «πόλεμος» έχει ξεσπάσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με την άκρη του νήματος χαμένη στα συμφερόντα όλων των εμπεκόμενων πλευρών.

Η FIBA αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της Champions League στο μπάσκετ και κάλεσε όλους τους συλλόγους να αποφασίσουν αν θα μετέχουν σε αυτό ή στις διοργανώσεις της Euroleague.

Οι ισχυροί σύλλογοι, οι οποίοι πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα, δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή να φύγουν από την Euroleague και επέκτειναν μάλιστα το συμβόλαιό τους από το 2017 οπότε και λήγει, για άλλα 10 χρόνια.

Στην Ελλάδα, το μεγάλο πρόβλημα ξέσπασε όταν η ΑΕΚ ανακοίνωσε πως θα επιλέξει το Eurocup, με την FIBA να στέλνει στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, επιστολή με την οποία ενημέρωνε πως αν η ΑΕΚ δεν αλλάξει απόφαση τότε θα υπάρξει αποκλεισμός της Εθνικής ομάδας από το Ευρωμπάσκετ.

Το ίδιο συνέβη και με άλλες 10 χώρες, ανάμεσά τους και η Ιταλία με την ομοσπονδία της χώρας μάλιστα να υποκύπτει στις πιέσεις και να απειλεί με αποκλεισμό τρεις συλλόγους από το πρωτάθλημα. Πρόκειται για τις Σάσαρι, Ρέτζιο Εμίλια και Τρέντο.

Στις ομάδες που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την Euroleague, η FIFA δίνει διορία ένα χρόνο και θα «απαιτήσει» τη συμμετοχή τους στο FIBA Champions League όταν ολοκληρωθεί το υπάρχον συμβόλαιό τους με τη διοργανώτρια αρχή.

Η αντίδραση της Euroleague

Ο Ζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε πως όλο αυτό που γίνεται είναι άδικο πρώτα για τις εθνικές ομάδες, οι οποίες κινδυνεύουν με αδικαιολόγητους αποκλεισμούς αλλά και για τους συλλόγους, οι οποίοι έχουν μπει σε ένα δίλημμα άνευ προηγουμένου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euroleague FIBA μπάσκετ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ