Παυλόπουλος για το προσφυγικό: Υπάρχουν κάποιοι στην ΕΕ με φοβικά και αντιδημοκρατικά σύνδρομα - iefimerida.gr

Παυλόπουλος για το προσφυγικό: Υπάρχουν κάποιοι στην ΕΕ με φοβικά και αντιδημοκρατικά σύνδρομα

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιχμές για τη στάση της Ευρώπης στο προσφυγικό ζήτημα άφησε ο Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας το Ψηφιακό Μουσείο Σμύρνης και Νέας Σμύρνης.

«Υπάρχουν κάποιοι -ακόμη και εταίροι μας εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης- οι οποίοι επιδεικνύουν φοβικά και αντιδημοκρατικά σύνδρομα, εντελώς αντίθετα προς τις αρχές και τις αξίες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Εμείς, οι Ελληνες, οι οποίοι έχουμε την παράδοση των Ικετών της Αρχαιότητας, μπορούμε και πρέπει να τους διδάξουμε με το παράδειγμά μας -και το πράττουμε καθημερινά- με ποιον τρόπο οφείλουμε να υπερασπισθούμε τον άνθρωπο και την αξία του», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε την συνεισφορά των Ελλήνων της Μικράς Ασίας -και της ίδιας της Σμύρνης- στην αναγέννηση του Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού» ανέφερε ακόμη, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχνάμε τι συνέβη στην Σμύρνη, στην Μικρά Ασία. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων, μιας και μιλάμε για μια Πόλη που φιλοξενεί αρκετούς από εκείνους που κουβαλάνε αντίστοιχες μνήμες. Να θυμόμαστε λοιπόν το αίμα που χύθηκε, το αίμα όλων εκείνων των ανθρώπων όχι γιατί θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση. Σας διαβεβαιώ ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι γιατί η προστασία του Ανθρώπου, η υπεράσπιση του Ανθρώπου, δεν είναι δεδομένη σήμερα. Το βλέπουμε, το ζούμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Προκόπης Παυλόπουλος προσφυγικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ