Το ρύζι πιλάφι, από μόνο του, είναι ένα υπέροχο πιάτο. Το συνδιάζω σήμερα με κοτόπουλο και αμύγδαλα σε μια συνταγή που λέγεται Το Πιλάφι του Σουλτάνου! Από την τούρκικη κουζίνα.
Υλικά
- 300 γραμμάρια ρύζι arborio
- 500 γραμμάρια κοτόπουλο σε κύβους
- 50 γραμμάρια αμύγδαλα χωρίς φλούδα
- 150 γραμμάρια καρότα κομμένα
- 3 κρεμμύδια
- Ζωμός κότας
- Θυμάρι, τσίλι πιπεριά, δυόσμος
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Αν δεν σας αρέσει ο δυόσμος, βάλτε μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βάλτε τον ζωμό κότας σε κατσαρολάκι με νερό και βράστε το
- Πλύντε και σουρώστε το ρύζι
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο
- Προσθέστε τα αμύγδαλα, μετά από λίγο τα καρότα, το ρύζι, το θυμάρι, το τσίλι, τον δυόσμο
- Τέλος βάζετε το κοτόπουλο
- Ολα αυτά πρέπει να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν
- Προσθέστε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Ρίξτε τον ζωμό κότας και τα υγρά
- Αλάτι και πιπέρι
- Πρέπει να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά
- Οταν το ρύζι αρχίσει να φουσκώνει, χαμηλώστε κι άλλο τη φωτιά
- Βράστε ακόμη για 8 λεπτά
- Κλείστε με καπάκι την κατσαρόλα και αφήστε το να ξεκουραστεί
- Σερβίρεται ζεστό αυτό το μοναδικό πιάτο
- Τρώγεται υπέροχα και ξαναζεσταμένο
- Μη φοβηθείτε τα αμύγδαλα, δοκιμάστε τα!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο