Ο Κοντονής αποφασίζει και για το μπάσκετ - Στον «αέρα» η παρουσία της Εθνικής στο Eurobasket - iefimerida.gr

Ο Κοντονής αποφασίζει και για το μπάσκετ - Στον «αέρα» η παρουσία της Εθνικής στο Eurobasket

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από την ενημέρωση της FIBA πως εξαιτίας της επιλογής της ΑΕΚ να συμμετάσχει στο Eurocup και όχι στο FIBA Champions League, η Εθνική ομάδα της χώρας κινδυνεύει με αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις, η ΕΟΚ αποφάσισε να αφήσει την απόφαση στον Σταύρο Κοντονή.

Τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, καλεί η ΕΟΚ να πάρει αποφάσεις σχετικά με την προειδοποίηση της FIBA πως θα αποβάλει όσες ομοσπονδίες δεν αποκλείσουν από τις τάξεις τους όσες ομάδες συμφώνησαν με το Eurocup.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΟΚ, ο κ. Κοντονής «…έχει την αρμοδιότητα μέσω των θεσμοθετημένων υπηρεσιών και κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων για το άθλημα Εθνικών ομοσπονδιών, να χορηγεί άδειες συμμετοχής ελληνικών συλλόγων σε διεθνείς διοργανώσεις».

Η FIBA θέτει το δίλημμα μεταξύ αποκλεισμού των εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις ή αποβολής από τις εγχώριες διοργανώσεις όσων ομάδων έχουν επιλέξει το Eurocup.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έλαβε από την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος FIBA την επιστολή που παραθέτουμε.

Τα δεδομένα που αναφέρονται στην επιστολή, όπως φυσικά και οι πιθανές επιπτώσεις, μεταβιβάστηκαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, ο οποίος βάσει του αρ. 26 παρ. 6 του ν. 2725/1999 έχει την αρμοδιότητα μέσω των θεσμοθετημένων υπηρεσιών και κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων για το άθλημα Εθνικών ομοσπονδιών, να χορηγεί άδειες συμμετοχής ελληνικών συλλόγων σε διεθνείς διοργανώσεις. Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις με δεδομένες τις θέσεις της ΕΟΚ και τις σχέσεις της με τους θεσμούς του Παγκόσμιου Αθλητικού Κινήματος και τη ΔΟΕ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Κοντονής ΕΟΚ μπάσκετ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ