Διαφωνίες για το σχέδιο μείωσης του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Διαφωνίες για το σχέδιο μείωσης του ελληνικού χρέους

Τσάρλς Νταλάρα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στον αέρα βρίσκεται το σχέδιο για τη μείωση του Χρέους κατά 100 δισ ευρώ, αν πιστέψει κανείς τα λεγόμενα του επικεφαλής του IIF, ο οποίος μετά τις πρώτες διερευνητικές επαφές μεταξύ των τραπεζιτών στη Φρανκφούρτη, δήλωσε ότι η επιδιωκόμενη συμφωνία αφορά στο περίπου 80% των ιδιωτών- πιστωτών της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι αυτά τα 100 δισ ευρώ θα καταστούν... όνειρο απατηλό, εγείροντας μάλιστα νέα προσκόμματα στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο 2ο πακέτο στήριξης.

Οι πληροφορίες από τους Έλληνες τραπεζίτες που συμμετείχαν σε αυτή τη πρώτη συνάντηση λένε ότι υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς ο Τσαρλς Νταλλάρα επιμένει σε μια ή δύο απλές προτάσεις, που αναπτύσσονται όμως στη λογική των υψηλών επιτοκίων για τα νέα ομόλογα, όπως επίσης των εγγυήσεων με «όχημα» τα 30 δισ ευρώ. Από την άλλη πλευρά, το ελληνικό Δημόσιο που δεν έχει εκφράσει ακόμα επισήμως τις προτάσεις του, προσανατολίζεται σε ένα πιο σύνθετο πλαίσιο επιλογών, που περιστρέφεται ωστόσο γύρω από τον άξονα των χαμηλών επιτοκίων και της εξόφλησης μέρους του Χρέους που θα απομείνει μετά την ανταλλαγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ