Βραζιλία: Η Ρούσεφ αντιμέτωπη με πρόταση μομφής [εικόνες] - iefimerida.gr

Βραζιλία: Η Ρούσεφ αντιμέτωπη με πρόταση μομφής [εικόνες]

(φωτογραφίες: Ueslei Marcelino/Reuters)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέλη της κάτω Βουλής της Βραζιλίας που τάσσονται υπέρ της πρότασης μομφής εναντίον της Προέδρου της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ φώναζαν «Ντίλμα έξω, Ντίλμα έξω» την Παρασκευή το πρωί όταν και ξεκίνησε η τριήμερη σχετική διαδικασία.

Βραζιλία: Η Ρούσεφ αντιμέτωπη με πρόταση μομφής [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Την ίδια στιγμή, φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε αρκετές πόλεις της χώρας, διαδηλώνοντας υπέρ της Ρούσεφ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ μια σειρά κινητοποιήσεων και από τις δυο πλευρές έχουν εξαγγελθεί για την Κυριακή, την ημέρα που λήγει η συζήτηση και θα διεξαχθεί η αντίστοιχη ψηφοφορία.
Η πλευρά Ρούσεφ έχασε την Πέμπτη μια ύστατη προσπάθεια ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας να σταματήσει τη διαδικασία μομφής, η οποία θα μπορούσε να επιφέρει περαιτέρω αστάθεια ή ακόμα και το χάος στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Βραζιλία: Η Ρούσεφ αντιμέτωπη με πρόταση μομφής [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η Ρούσεφ κατηγορείται για το χειρισμό της των λογαριασμών του προϋπολογισμού του 2014 για να εξασφαλίσει την επανεκλογή της. Η ίδια έχει αρνηθεί κατηγορηματικά την κατηγορία και έχει χαρακτηρίσει τη διαδικασία μομφής ως «πραξικόπημα».
Η Πρόεδρος αναμένεται να προχωρήσει σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς το έθνος (αργότερα σήμερα), την Παρασκευή το βράδυ.

Βραζιλία: Η Ρούσεφ αντιμέτωπη με πρόταση μομφής [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Αν και οι παραβιάσεις που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό και για τις οποίες κατηγορείται η Ρούσεφ, θεωρούνται εξαιρετικά σοβαρές, η ίδια δεν έχει κατηγορηθεί για τη διάπραξη οποιουδήποτε εγκλήματος ή για απλή συμμετοχή, στο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που έχει ξεσπάσει στην χώρα και αφορά την κρατική εταιρεία πετρελαίου Petrobras.
Η Ρούσεφ έχει χάσει μεγάλο μέρος της δημοφιλίας της το τελευταίο διάστημα, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις τον περασμένο μήνα που ζητούσαν την παραίτηση της.

Βραζιλία: Η Ρούσεφ αντιμέτωπη με πρόταση μομφής [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Η αντιπολίτευση αναμένεται να λάβει τα δυο τρίτα του σώματος υπέρ της πρότασης μομφής, μετά και από την ανακοίνωση πρώην συμμαχικών της Ρούσεφ κομματων ότι θα την καταψηφίσουν.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση και τα δυο τρίτα των πολιτών της Βραζιλίας τάσσονται υπέρ της αποπομπής της Ρούσεφ.

Βραζιλία: Η Ρούσεφ αντιμέτωπη με πρόταση μομφής [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος βραζιλία Ρουσεφ πρόταση μομφής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ