Να μια απόλυτη υγιεινή μακαρονάδα που γίνεται σε λίγα λεπτά. Συνηθίστε να κάνετε πέστο μόνοι σας, είναι εύκολo και πολύ νόστιμο.
Το πέστο γίνεται από βασιλικό κυρίως, αλλά τώρα δεν είναι η εποχή του ακόμη. Κάνουμε πέστο από μαϊντανό. Συνήθως βάζουμε κουκουνάρι στο πέστο, αλλά, πιστέψτε με είναι πιο γευστικό με αμύγδαλα.
Υπέροχο είναι επίσης το πέστο με ρόκα και καρύδια:
Υλικά
- 300 γραμμάρια φαρφάλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 φλυτζανιού αμύγδαλα ανάλατα
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αρκετή παρμεζάνα για τρίψιμο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 μέτρια κολοκυθάκια ψιλοκομμένα σε ροδέλες
Εκτέλεση
- Βράστε τις φαρφάλες και στραγγίστε τις
- Κρατήστε ένα ποτηράκι από το νερό της βράσης
- Βάλτε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα αμύγδαλα σε μουλινέτα
- Προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Ξεκινήστε το μιξεράκι
- Πρσθέστε λίγη παρμεζάνα να «δέσει»
- Αν κολλήσει, προσθέστε δύο σταγόνες νερό
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο πέστο
- Σε ένα τηγάνι βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Ροδίστε το κολοκυθάκι εκεί για 5 λεπτά, να μην καεί
- Αλάτι και πιπέρι
- Βάλτε όλα τα υλικά μαζί –Φαρφάλες, πέστο, κολοκυθάκια
- Αν είναι ξερά προσθέστε λίγες σταγόνες από το νερό της βράσης ή ελαιόλαδο
- Μπόλικη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω
- Λίγα φύλλα μαϊντανού ή βασιλικού για ομορφιά!
Το πέστο σας διατηρείται καταπληκτικά στο ψυγείο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στην απλή μορφή του, με σπαγγέτι ολικής:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο