Κλασικό φαγητό για σαββατοκύριακο, πρέπει οπωσδήποτε να το φτιάξετε. Σήμερα θέλω να ξεφύγω λίγο από το κοκκινιστό πιάτο και προτείνω λευκό κοτόπουλο με κριθαράκι. Βάζω λίγες πινελιές, θα δείτε, δοκιμάστε τις.
Υλικά
- 4 κομμάτια κοτόπουλο μπούτι και στήθος, κομμένα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο
- 2 φλυτζάνια κριθαράκι (ολικής, θα το προτιμούσα)
- Φρέσκια ρίγανη και ξερή ρίγανη
- Κόκκινη πιπεριά ψητή, μαύρες ελιές και ρεβύθια βρασμένα, προαιρετικά
- Ζωμό κότας
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά
- Ροδίστε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 6-10 λεπτά από όλες τις μεριές
- Προσοχή να μην μαυρίσει, να χρυσίσει καλά
- Βγάλτε το κοτόπουλο
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέστε το κρεμμύδι, ροδίστε για 2 λεπτά
- Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε να αρωματιστούν
- Προσθέστε τον ζωμό κότας σε ζεστό νερό, περίπου 2 ποτήρια
- Αφήστε να πάρει αρώματα για 1-2 λεπτά
- Σε ένα ταψάκι βάλτε το κριθαράκι στον πάτο
- Από πάνω το κοτόπουλο και το ζωμό από κρεμμύδια-σκόρδο
- Αλατίστε με χοντρό αλάτι, πιπέρι μπόλικο
- Ρίξτε ρίγανη, βάλτε κλωνάρι από φρέσκια ρίγανη
- Αν θέλετε να προσθέσετε μαύρες ελιές, πιπεριές και ρεβύθια θα γίνει μαγικό το πιάτο
- Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 35 λεπτά
- Επιβλέψτε το νερό, αν χρειαστεί το κριθαράκι, προσθέστε λίγο-λίγο
- Μην φοβάστε το νερό, χρειάζεται για να γίνει το φαγητό μας πλούσιο και ζουμερό, αλλά θέλει με δόσεις
- Υπέροχο το πιάτο αν προσθέσετε και παρμεζάνα από πάνω
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο