Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] - iefimerida.gr

Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον βρίσκονται σε επίσημη επίσκεψη σε Ινδία και Μπουτάν. Ενα ταξίδι το οποίο, ως προς το πρώτο σκέλος του, είχαν κάνει και ο πρίγκιπας Κάρολος με την Νταϊάνα, λίγο πριν χωρίσουν.

Εχοντας στο μυαλό τους όλα αυτά που συνέβησαν πριν 24 χρόνια, οι Βρετανοί αγωνιούσαν για την έκβαση του τωρινού ταξιδιού. Και τώρα που το ταξίδι στην Ινδία έχει ολοκληρωθεί, βγάζουν τα συμπεράσματά τους: Γουίλιαμ και Κέιτ έχουν γνήσια αγάπη ο ένας για τον άλλον.

Το τότε και το τώρα

Κάρολος και Νταϊάνα είχαν επισκεφθεί την Ινδία το 1992. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το ταξίδι εκείνο έκαναν φανερό ότι ο γάμος τους αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Πετρωμένα πρόσωπα, ψυχρές κινήσεις, καμία οικειότητα.

Γουίλιαμ και Κέιτ επισκέφθηκαν την Ινδία τις προηγούμενες ημέρες: Η γλώσσα των σωμάτων τους μαρτυρά την αγάπη και το βαθύ δέσιμό τους. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Ρόμπιν Κερμόντ, επικοινωνιολόγος, ειδικός στη γλώσσα του σώματος, ο οποίος και ανέλυσε τις φωτογραφίες από το ταξίδι του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ και καθυσήχασε τους Βρετανούς: «Το ζευγάρι είναι πραγματικά ερωτευμένο. Και είναι πραγματικά κρίμα που η Νταϊάνα δεν βίωσε κάτι αντίστοιχο πριν 24 χρόνια στην Ινδία».

Το ταξίδι ναυάγιο του Καρόλου με την Νταϊάνα

Το ταξίδι του Καρόλου με την Νταϊάνα στην Ινδία έχει μείνει στην Ιστορία για μια εξαιρετικά αμήχανη στιγμή: Η πριγκίπισσα φάνηκε να γύρισε το κεφάλι της όταν ο Κάρολος πήγε να την φιλήσει.

Ο Ντίκι Αρμπιτερ είχε περιγράψει τη σκηνή εκείνη στο βιβλίο του «On Duty With The Queen: My Time as a Buckingham Palace Press Officer». Οπως εξηγεί ο Αμπιτερ ο Κάρολος, μετά την απονομή βραβείων στην Ινδία όπου είχαν παραβρεθεί, ξέχασε να φιλήσει την Νταϊάνα μπροστά στις κάμερες. «Συνειδητοποιώντας το λάθος του, επέστρεψε βιαστικά, ψάχνοντας την Νταϊάνα μέσα στο πλήθος. Αφού την εντόπισε την πλησίασε και πήγε να την φιλήσει στο μάγουλο. Και τότε η πριγκίπισσα τραβήχτηκε και ο Κάρολος κατέληξε να την φιλά κάπου στο... αυτί. Οσοι είδαμε τη σκηνή ντραπήκαμε. Ο πρίγκιπας είχε ταπεινωθεί με πρόθεση της Νταϊάνα και γνωρίζαμε ότι ήταν έξω φρενών».

Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αναλύοντας μια άλλη φωτογραφία των Νταϊάνα-Καρόλου ο Κερμόντ είπε: «Αυτή είναι μια κλασική δημόσια χειρονομία αγάπης. Το αριστερό χέρι του Καρόλου είναι τεντωμένο, ψηλά στην πλάτη της Νταϊάνα, ενώ εκείνη τραβά το κεφάλι της μακριά από το στόμα του και εκείνος κάνει ένα μορφασμό. Ολα αυτά δείχνουν πόσο άβολη ήταν αυτή η δημόσια αγκαλιά και για τους δυο».

Από την άλλη, ο Κάρολος και η Νταϊάνα, όταν συναντήθηκαν με την Γκάντι, τα χαμόγελά τους ήταν ασυγχρόνιστα και φαίνονταν κουρασμένοι, σαν να προσπαθούν πολύ για να δείχνουν ευτυχισμένοι.

Χαρακτηριστική είναι και μια φωτογραφία τους όπου ο ένας κάθεται μακριά από τον άλλον. Η Νταϊάνα περπατούσε με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά της, ενώ ο Κάρολος προπορευόταν, με τον ώμο του ελαφρώς στραμμένο προς εκείνη και το ένα του χέρι στην τσέπη.

Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Βέβαια, το χάσμα του ζευγαριού γινόταν πέρα για πέρα εμφανές στην περίφημη φωτογραφία μπροστά από το Ταζ Μαχάλ. «Αν σε ένα μέρος στον κόσμο σου βγαίνει ο ρομαντισμός είναι εκεί. Το Ταζ Μαχάλ είναι ένα μέρος που τα ζευγάρια από... φυσικού τους ποζάρουν αγκαλιά».

Το γεγονός ότι η Νταϊάνα επέλεξε να φωτογραφηθεί μόνη της εκεί, ήταν μια σημαντική δήλωση που έκανε εμμέσως. Εντωμεταξύ, οι ώμοι της είναι κάτω, τα χέρια της κλειστά.

Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αλλά και σε άλλες φωτογραφίες από την Ινδία Νταϊάνα και Κάρολος εμφανίζονται με σφιγμένα χαμόγελα, απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλον. «Φαίνονται σαν να είναι δυο άγνωστοι. Ο ένας αμήχανος και η άλλη λυπημένη και κουρασμένη».

Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ολα όσα απέδειξαν την αληθινή αγάπη μεταξύ Γουίλιαμ και Κέιτ

Την Τρίτη, όταν Κέιτ και Γουίλιαμ παρακολούθησαν μια παραδοσιακή χορευτική παράσταση στη Ινδία, τονίζει ο Κερμόντ, δεν θα μπορούσαν να φανούν πιο ενωμένοι. «Το ζευγάρι γελούσε μαζί ενώ βρισκόταν σε δημόσια εκδήλωση. Ακόμη και οι κινήσεις των χεριών τους και η κλίση των κεφαλιών τους επιβεβαιώνουν την καλή τους σχέση».

Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Επίσης, όταν την Τετάρτη το ζευγάρι πήγε για σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Καζιράνγκα στην Ινδία, είχε μια ξεχωριστή στιγμή: Κέιτ και Γουίλιαμ κοιτιώνται στα μάτια, γελούν και η δούκισσα του Κέιμπριτζ ακουμπά το χέρι της στο πρόσωπο του πρίγκιπα. «Αυτή ήταν μια πολύ ιδιωτική στιγμή που έγινε σε δημόσια θέα», τονίζει ο Κερμόντ και προσθέτει: «Ηταν σαν να αγνοούν τον κόσμο γύρω τους και ο χρόνος να έχει σταματήσει».

Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Αλλη μια προσωπική στιγμή που μοιράστηκαν ήταν όταν η δούκισσα του Κέιμπριτζ είχε κάτσει σταυροπόδι κάτω και έγειρε προς τον ώμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ: «Αυτή είναι μια θαυμάσια, πραγματική εικόνα της αγάπης τους. Φαίνονταν σαν να ήταν στο δικό τους κόσμο και να είχαν επαφή με τα μάτια. Μοιράστηκαν τη στιγμή».

Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Επίσης, ο Γουίλιαμ σε κάθε ευκαιρία έκανε κινήσεις που μαρτυρούσαν την αγάπη του για την σύζυγό του. Οπως όταν, πηγαίνοντας στο γεύμα με τον Ινδό πρωθυπουργό, ακούμπησε το χέρι του στην πλάτη της καθοδηγώντας την, καθώς περπατούσαν δίπλα δίπλα. «Ο Γουίλιαμ στήριξε την γυναίκα του με μια κλασική υποστηρικτική χειρονομία, βάζοντας το χέρι του στο πάνω μέρος της λεπτής της μέσης. Το χέρι του είναι χαλαρό, δεν πιέζει την πλάτη της και δεν είναι χειρονομία που υποδηλώνει έλεγχο. Δείχνει σεβασμό και ότι προσπαθεί να την υποστηρίξει».

Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Σε άλλη στιγμή, στην πρώτη τους έξοδο στην Ινδία όταν και συνάντησαν σταρς του Μπόλιγουντ, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε κάνει μια ανάλογη κίνηση. «Εκείνη ήταν μια ευγενική κίνηση», τονίζει ο Ρόμπιν. «Ο Γουίλιαμ έχει κάνει ένα βήμα μπροστά, αλλά της δείχνει το δρόμο με ευγενικό, σεβάσμιο και γενναίο τρόπο. Είναι σαν να την παρουσιάζει. Εντωμεταξύ, τα χαμόγελα και των δύο είναι γνήσια».

Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Και τα καρέ που αποκαλύπτουν την αγάπη και τον έρωτα του ζευγαριού δεν σταματούν εκεί.

Οπως όταν επισκέφθηκαν το ορφανοτροφείο στη Βομβάη: «Κέιτ και Γουίλιαμ ήταν χαλαροί, χαρούμενοι, τα χαμόγελά τους ήταν πλατιά, η στάση των σωμάτων τους χαλαρή. Θα μπορούσαν να ήταν εικόνες από οικογενειακές διακοπές. Κάθε φωτογραφία από αυτές φανερώνει την αγάπη τους», σημειώνει ο επικοινωνιολόγος.

Ανάλογα αυτά που έδειξαν και σε άλλη εμφάνισή τους στη Βομβάη, όταν και οι δυο τους φόρεσαν στο λαιμό τους τις γιρλάντες με τα λουλούδια. «Οταν τα ζευγάρια έχουν αρμονική σχέση, κάνουν κινήσεις σχεδόν φυσικά. Εδώ στέκονται με τα χέρια τους μπροστά, προς σεβασμό, αλλά εξακολουθούν να δείχνουν χαρούμενοι και χαλαροί», εξηγεί ο Ρόμπιν.

Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 11

Φυσικοί έδειχναν ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ και όταν ο ένας άγγιξε το χέρι του άλλου. «Η χειρονομία του Γουίλιαμ εδώ, στη συνάντηση με τους νέους επιχειρηματίες, είναι ήπια. Σχεδόν την χαϊδεύει».

Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 12
Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 13

Aλλες φωτογραφίες από το ταξίδι Νταϊάνας Καρόλου που δείχνουν το... ναυάγιο του γάμου τους:

Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 14
Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 15
Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 16
Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 17
Ινδία, 24 χρόνια πριν -Οταν η Νταϊάνα είχε ξεφτιλίσει τον Κάρολο δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 18
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ