Ο Γερουλάνος αμφισβητεί την διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ - Αφορά μόνο κρατικοδίαιτους - iefimerida.gr

Ο Γερουλάνος αμφισβητεί την διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ - Αφορά μόνο κρατικοδίαιτους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου επιτίθεται ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στην πρωτοβουλία της να συστήσει επιτροπή διαλόγου για την κεντροαριστερά.

Ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε -ως απάντηση στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το πως μπορεί να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ- ότι πρέπει πρώτα απ όλα «να σταματήσει να ασχολείται με τον εαυτό του και να ασχοληθεί με την Πατρίδα και τους πολίτες».
Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου - που δεν ακολούθησε τον πρώην Πρωθυπουργό στο εγχείρημα του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ - , υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η συζήτηση για την κεντροαριστερά όπως γίνεται σήμερα ενδιαφέρει ελάχιστους κρατικοδίαιτους παράγοντες ενώ θα έπρεπε να αφορά όλη την κοινωνία».
Ο κ. Γερουλάνος αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του κόμματος του -στο οποίο κατέχει θέση στο Πολιτικό Συμβούλιο- να συστήσει επιτροπή διαλόγου με τα όμορα κόμματα, όπως είναι το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ και το Κίνημα, υποστήριξε ότι «αντί να καλέσουμε όλη την κοινωνία σε ανοιχτές διαδικασίες για την επεξεργασία θέσεων για την κοινωνία, καλούμε στελέχη της Κεντροαριστεράς πίσω από κλειστές πόρτες για τη νομή εξουσίας μεταξύ μας».
Ο πρώην υπουργός αμφισβήτησε επίσης την προσπάθεια «συγκόλληση» λέγοντας: «Κάποιοι πιστεύουν ότι αν ο κ. Θεοδωράκης πει «πάμε στην Συμπαράταξη» οι ψηφοφόροι του θα ακολουθήσουν λες και είναι άβουλοι. Και αυτό είναι λάθος. Αν ο κ. Θεοδωράκης, ο κύριος Παπανδρέου και ο κ. Θεοχαρόπουλος κλείσουν τα κόμματά τους οι ψηφοφόροι τους θα πάνε στο κόμμα με το οποίο συμφωνούν. Πώς θα ξέρουν αν συμφωνούν μαζί μας όταν απαξιώνουμε να τους μιλήσουμε και μιλάμε μόνο στους αρχηγούς τους;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ