Έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία η σημαία του Πολυτεχνείου - iefimerida.gr

Έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία η σημαία του Πολυτεχνείου

Πολυτεχνείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έξω από την Αμερικανική πρεσβεία βρίσκονται αυτήν την στιγμή οι επικεφαλής της πορείας της ΠΑΣΠ, περίπου 500 άτομα, με την ελληνική σημαία, ενώ αναμένεται να φθάσει στο σημείο και η υπόλοιπη πορεία της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι άλλες πορείες που ακολουθούν.

Είκοσι προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την αστυνομία κατά την διάρκεια προληπτικών ελέγχων κυρίως έξω από το Πολυτεχνείο και από την περιοχή της Πλατείας Καυθμώνος όπου συγκεντρώθηκε το μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι προσαχθέντες είχαν πάνω τους διάφορα αντικείμενα και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων και αν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Μετά τις 14:30 ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος η πορεία των παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προς την αμερικανική πρεσβεία. Ανάμεσά τους βρίσκονται εκατοντάδες αντιεξουσιαστές και αναρχικοί, ενώ διακριτική είναι η παρουσία των ΜΑΤ.

Τα μέλη του ΚΚΕ θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια στις 5 το απόγευμα. Κατά πληροφορίες, μετέθεσαν χρονικά τη συγκέντρωσή τους, για να μην προκληθεί νέα ένταση με τους αναρχικούς.

Αυτή την ώρα πάντως, είναι κλειστή η Πατησίων από την Αλεξάνδρας έως την Ομόνοια, η Βασ. Σοφίας από το Χίλτον, η Σταδίου, η Βασ. Αμαλίας από την Ξενοφώντος, η Πειραιώς από την Ιερά Οδό, η Σόλωνος από την Ιπποκράτους και η Αθηνάς από την Σοφοκλέους.

Κλειστοί είναι και οι σταθμοί του Μέτρο «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων έχει αναπτυχθεί, πάνω 7.000, ώστε να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση επεισοδίων, η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας.

Οι αστυνομικοί έλαβαν εντολές να μην αντιδράσουν όσο και αν προκληθούν, ενώ θα «ριχτούν στην μάχη» μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ