ΔΝΤ: Περίπου 100 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια των ελληνικών τραπεζών - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Περίπου 100 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια των ελληνικών τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απειλή για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες αποτελεί η «πλημμυρίδα» των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ.

Το συνολικό μέγεθός τους αγγίζει τα 900 δισ. ευρώ, από τα οποία το 10%- περίπου 100 δισ. ευρώ- αντιπροσωπεύουν τα «κόκκινα» δάνεια των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την έκθεση του Ταμείου για την Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα που παρουσίασε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικής Πολιτικής του ΔΝΤ, Χοσέ Βινιάλς.

Σύμφωνα με αυτή, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αναγορεύονται ως σημαντικότερο πρόβλημα για ολόκληρη την ευρωζώνη και διαπιστώνεται ότι τα τραπεζικά συστήματα με τα υψηλότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη πτώση των τιμών των μετοχών, ιδίως στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Τα «κόκκινα» δάνεια, τονίζει η έκθεση, αποτελούν διαρθρωτική αδυναμία και από την άποψη της συμπεριφοράς των μετοχών των τραπεζών, ενώ η πρόσφατη αναταραχή στις χρηματαγορές υποδεικνύει την ανάγκη για μία πιο ολοκληρωμένη λύση στα προβλήματα που έχουν κληρονομήσει οι τράπεζες της ευρωζώνης.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση τους, το Ταμείο συστήνει μία ολοκληρωμένη στρατηγική, η οποία θα συνδυάζει δυναμική εποπτεία, μεταρρύθμιση του νομικού πλαισίου που διέπει την αφερεγγυότητα, την ανάπτυξη χρηματαγορών, για τη διαπραγμάτευση κόκκινων δανείων, αλλά και τη δημιουργία εταιρειών διαχείρισης ενεργητικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ «κόκκινα» δάνεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ