Προς πώληση σε funds και τα εξυπηρετούμενα δάνεια - iefimerida.gr

Προς πώληση σε funds και τα εξυπηρετούμενα δάνεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέρος της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές είναι και η πώληση σε funds των ενήμερων δανείων μαζί με τα μη εξυπηρετούμενα, όπως επιβεβαιώσε χθες ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν εκτός από την απελευθέρωση των κόκκινων δανείων και αυτών που εξυπηρετούνται από τους δανειολήπτες κανονικά εφαρμόζοντας το μοντέλο Κύπρο σε σχέση με τα δάνεια. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίαςη κυβέρνηση δεν είναι ακόμη έτοιμη να καταθέσει νομοσχέδιο για το θέμα της μεταβίβασης των δανείων ενώ εκτιμά ότι μέχρι τις 22 Απριλίου θα έχει βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το θέμα αυτό. Κατά τον κ. Σταθάκη υπάρχει προσέγγιση της κυβέρνησης και των Θεσμών στην ανάγκη να υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα προσαρμογής για τα «κόκκινα» δάνεια με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Ερωτηθείς για την τροποποίηση του νόμου Δένδια, ο κ. Σταθάκης είπε ότι «χρειαζόμαστε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο κανόνων, γενικώς, με τους οποίους θα μπορεί να γίνει μια ρύθμιση χρεών, η οποία να οδηγεί σε βιώσιμες καταστάσεις για τις επιχειρήσεις. Και φυσικά και τη βιώσιμη διαχείριση αυτών των χρεών προς τους διάφορους φορείς. Δηλαδή μπορεί να γίνεται ρύθμιση κάποιων χρεών προς το Δημόσιο, αλλά δεν μπορεί να αφορά τον αρχικό φόρο. Αυτό, όπως ξέρετε, απαγορεύεται. Δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.»

Εν τούτοις, πρόσθεσε, εάν βρεθεί ένας συντονιστικός μηχανισμός με τον οποίο να υπάρχει αυτή η εθελούσια, συζήτηση όλων των δανειστών του κράτους, του Δημοσίου, των ασφαλιστικών φορέων και των τραπεζών, θα μπορεί να βρεθούν τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις, κάποιες λύσεις βιώσιμες που θα διευκολύνουν επιχειρήσεις, την απασχόληση και την εξυπηρέτηση των χρεών προς πάσα κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ