Απόλυση λόγω ειλικρίνειας: Οι Γερμανοί «έφαγαν» τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου-φάντασμα γιατί είπε την αλήθεια - iefimerida.gr

Απόλυση λόγω ειλικρίνειας: Οι Γερμανοί «έφαγαν» τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου-φάντασμα γιατί είπε την αλήθεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου- φάντασμα του Βερολίνου έμαθε ότι η ειλικρίνεια μπορεί να κοστίσει σε κάποιον τη δουλειά του.

Μπορεί το έργο να έχει μείνει τραγικά πίσω στα χρονοδιαγράμματα και να κοστίζει δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά όταν αυτή η αλήθεια βγαίνει από το στόμα του εκπροσώπου του αεροδρομίου προκαλεί δυσαρέσκεια, όπως αποδείχθηκε.

Ο Ντάνιελ Αμπου δήλωσε σε συνέντευξή του ότι είναι καιρός οι διαχειριστές του έργου να αρχίσουν να λένε την αλήθεια και ότι οι Βερολινέζοι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν πού πηγαίνουν οι φόροι τους. Και αυτές ήταν οι πιο «ελαφριές» από τις δηλώσεις που έκανε για το πολυσυζητημένο έργο.

«Κανείς, εκτός αν είναι εξαρτημένος από φάρμακα, δεν θα σας δώσει συγκεκριμένες εγγυήσεις για αυτό το έργο», είπε ο Αμπού σε γερμανικό περιοδικό. «Δεν με ενδιαφέρει να κρύψω αυτό που άλλοι σκ@@@σαν. Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι έλεγαν ότι όλα είναι εντάξει. Βλακείες. Παραδέξου το όταν κάτι είναι σκ@τα. Ούτως ή άλλως θα βγει προς τα έξω», είπε ακόμη. Μόλις όμως οι δηλώσεις του αυτές αναδημοσιεύθηκαν σε βερολινέζικη εφημερίδα, ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου απολύθηκε.

Το BER, όπως είναι γνωστό αυτό το αεροδρόμιο- φάντασμα, επρόκειτο αρχικά να ανοίξει τις πύλες του το 2012. Ομως, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και εκτιμάται ότι θα κοστίσει τουλάχιστον 6,5 δισ. ευρώ, αντί για το 1,7 δισ. που είχε προβλεφθεί το 2004.

Το αεροδρόμιο, το οποίο θα πάρει το όνομα του πρώην Καγκελαρίου Βίλι Μπραντ, έχει καθυστερήσει εξαιτίας πολλών προβλημάτων, από την ελαττωματική πυροπροστασία, μέχρι την λάθος τοποθέτηση καλωδίων. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο υπήρχαν τέτοιες τεχνικές δυσκολίες που κανείς δεν μπορούσε να κλείσει το ρεύμα στην εγκατάσταση, με αποτέλεσμα να μείνουν ανοιχτά τα φώτα για ημέρες.

Μετά από την αποτυχία να προλάβουν τη διορία του 2012, πολλοί από τους εμπλεκόμενους- από μηχανικοί έως αρχιτέκτονες- απολύθηκαν. Στις 22 Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για τα εγκαίνια του αεροδρομίου, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις θα είναι στα τέλη του 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροδρόμιο φάντασμα Βερολίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ