Πυρά από την κυβέρνηση στο ΔΝΤ: Η διαπραγμάτευση έπρεπε να κλείσει εδώ και καιρό - iefimerida.gr

Πυρά από την κυβέρνηση στο ΔΝΤ: Η διαπραγμάτευση έπρεπε να κλείσει εδώ και καιρό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Όσον αφορά στη βεβαιότητα για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, προφανώς και δεν υπάρχουν βεβαιότητες» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μιλώντας για τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές.

Οι θεσμοί στέκονται υπέρ της έγκαιρης και γρηγόρης αξιολόγησης, είπε, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι "εγγυήσεις εκ των προτέρων σε μια διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν".

Σχολιάζοντας δε τη σταση του Ταμείου, η ίδια εκτόξευσε πυρά σημειώνοντας ότι "δεν είναι υποβοηθητικό στο γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης" και υπογράμμισε πως: την περασμένη εβδομάδα, είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια, που αφορούσαν εσκεμμένη μεθόδευση κωλυσιεργίας στις διαπραγματεύσεις από την πλευρά στελεχών του ΔΝΤ.
"Υπενθυμίζουμε ότι η Διευθύντρια του Ταμείου χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά «ανοησίες» και τάχθηκε υπέρ της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.Μέχρι στιγμής, αυτή η πρόθεση δεν επαληθεύεται, από την στάση του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις", τόνισε.Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε, η παραδοχή λαθών από την διευθύντρια του ΔΝΤ είναι ένα θετικό γεγονός που συμβάλλει στην κατανόηση των όσων συμβαίνουν, από την διεθνή κοινή γνώμη.

Η κ. Γεροβασίλη είπε τέλος, πως υπάρχουν σημεία και της τεχνικής διαπραγμάτευσης στα οποία θα δώσει διευκρινίσεις το οικονομικό επιτελείο, ενώ ειδικότερα για το αν υπάρχει plan b στη διαπραγμάτευση επέμεινε ότι η κυβέρνηση εργάζεται στο plan a

«Ειμαστε κοντά στο τέλος της διαπραγμάτευσης»

Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας και μένει να διαπραγματευτούμε τις επόμενες μέρες με ορίζοντα την 22η Απριλίου, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση μεταξύ της διαπραγματευτικής ομάδας και του πρωθυπουργού.

Είπε ότι η απόσταση είναι πάρα πολύ μικρή. Υπογράμμισε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στέκονται σαφώς υπέρ της γρήγορης και έγκαιρης αξιολόγησης, ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αφορά και την Ευρώπη, όχι μόνο την Ελλάδα. Προσέθεσε ότι εγγυήσεις σε μια διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν, αλλιώς θα είχαμε να κάνουμε με μια εξαρχής συμφωνία, όπως έχουμε δει να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Εξηγώντας γιατί δεν ολοκληρώθηκε χτες η διαπραγμάτευση, είπε ότι δεν υπήρξαν οι απαραίτητες συγκλίσεις μέχρι τέλους, και πως όμως αυτό που έχουμε από χτες το βράδυ είναι ότι οι συγκλίσεις είναι πολλές, ότι είμαστε κοντά στο τέλος και πως δεν υπάρχει κάτι που χαλάει τον αρχικό σχεδιασμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ