Στα 20,104 δισ. ευρώ το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού - iefimerida.gr

Στα 20,104 δισ. ευρώ το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υστέρηση εσόδων έναντι ακόμα και του αναθεωρημένου στόχου δείχνουν τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού στο δεκάμηνο από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού (που περιλαμβάνει τον τακτικό προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) είναι μειωμένα έναντι του νέου στόχου κατά 1,103 δισ. ευρώ ενώ οι συνολικές δαπάνες παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1,360 δισ ευρώ.

Όσον αφορά στο έλλειμα του κρατικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκε στα 20,104 δισ. ευρώ ενώ ο νέος στόχος με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 για το έλλειμα του δεκαμήνου προέβλεπε ότι θα διαμορφωθεί στα 20,362 δισ. ευρώ. Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι το έλλειμμα ανέρχονταν σε 18,081 δισ. ευρώ.

Όπως εκτιμά το Υπουργείο Οικονομικών η υστέρηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στην μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη ύφεση ενώ μπορεί να αντιμετωπιστεί στο τελευταίο δίμηνο του έτους με την απόδοση των φορολογικών ρυθμίσεων που περιέχονται στους εφαρμοστικούς νόμους του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ