Δεν υπάρχει αγγλοσαξωνικό σπίτι που να μην φτιάχνει αυτό το μοναδικό banana cake. Το έβαλα κι εγώ στις συνταγές μου!
Πρόσθεσα μόνο μερικά καρύδια pecan, βάλτε τα κι εσείς, και τα κανονικά καρύδια ταιριάζουν.
Υλικά
- 4 μπανάνες ώριμες ως πολύ ώριμες
- 1 επιπλέον μπανάνα
- 200 γραμμάρια ξανθιά ζάχαρη
- 1 κλωνάρι βανίλια
- 100 γραμμάρια βούτυρο και λίγο ακόμη για το ταψάκι
- 2 αυγά
- 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 180 γραμμάρια αλεύρι
- 1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ
- 80 γραμμάρια καρύδια pecan
- 2 κουταλιές επιπλέον ζάχαρη ζανθιά
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σπάστε χοντρά τα καρύδια και λιώστε με το πηρούνι τις μπανάνες
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας ώσπου να δέσουν
- Προσθέστε τις μπανάνες, τα αυγά χτυπημένα και το τυρί κρέμα
- Ανακατέψτε αρκετά, απαλά
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
- Ρίξτε τα στο πρώτο μπολ
- Προσθέστε και τα καρύδια
- Βουτυρώστε καλά το ταψάκι και απλώστε με το χέρι 1 κουταλιά ξανθιά ζάχαρη στον πάτο
- Ρίξτε όλο το υλικό στο ταψάκι
- Κόψτε την επιπλέον μπανάνα (ή και 2 αν θέλετε) σε ροδέλες και στολίστε την επιφάνεια
- Ρίξτε από πάνω άλλη μία κουταλιά ξανθιά ζάχαρη, θα έχετε μια κριτσανιστή επιφάνεια
- Ψήστε για 35 με 40 λεπτά
- Τσιμπήστε το κέηκ με ένα μαχαίρι για να δείτε αν ψήθηκε
- Βγαίνει από το ταψάκι ακόμη και χλιαρό, αφήστε το να κρυώσει
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο