Διαλέξτε ποιοτικές φράουλες, βιολογικές αν μπορείτε.
Σας προτείνω μια συνταγή που έχει κάτι μοναδικό: και η ζύμη και η κρέμα είναι από ψίχα αμυγδάλου! Πανεύκολη τάρτα στην εκτέλεση.
Υλικά
Για τη ζύμη με ψίχα αμυγδάλου
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 30 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα αμυγδάλου
- 100 γραμμάρια ζάχαρη λευκή
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά σούπας λικέρ Grand Marnier
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
Για την γαρνιτούρα
- 150 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλας, ποιοτική
- 350 γραμμάρια φράουλες
Εκτέλεση
- Δουλέψτε λίγο το βούτυρο με τα δάχτυλα να μαλακώσει
- Προσθέστε το αλάτι, την ζάχαρη άχνη και την ψίχα αμυγδάλου
- Δουλέψτε τα υλικά και προσθέστε και το αυγό
- Προσθέστε το αλεύρι αλλά μην ταλαιπωρείτε πολύ τη ζύμη, αφήστε την απαλή
- Τυλίξτε τη ζύμη με διαφανές χαρτί και βάλτε την στο ψυγείο για 2 ώρες
- Βγάλτε τη ζύμη, δουλέψτε την ελαφρά στο χέρι και απλώστε την σε ταψάκι
- Καλό θα είναι να την αφήσετε ακόμη 30 λεπτά στο ψυγείο
- Ανάψτε τον φούρνο στους 170 βαθμούς
Δουλέψτε την κρέμα: δουλέψτε λίγο το βούτυρο, προσθέστε την ψίχα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και τα αυγά. Χτυπήστε τα λίγο με αυγοδάρτη, προσθέστε το λικέρ και τη φαρίνα. Ανακατέψτε απαλά
- Βάλτε την κρέμα αμυγδάλου πάνω στη ζύμη και ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς
- Επιβλέψτε το ψήσιμο, η τάρτα πρέπει να ψηθεί αλλά η κρέμα να μην καεί
- Αφήστε το να κρυώσει
- Λυώστε την μαρμελάδα φράουλας με δύο κουταλιές νερό σε ένα κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά
- Ρίξτε την μισή πάνω στην ζύμη με την κρέμα
- Από πάνω τοποθετήστε τις φράουλες, τις οποίες έχετε πλύνει πολύ καλά, έχετε κόψει στα δύο
- Τέλος, ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη μαρμελάδα και η τάρτα είναι έτοιμη
- Το καταλάβατε: ψήνουμε την τάρτα, αλλά όχι τις φράουλες!
Μπορείτε να δώσετε στην τοποθέτηση όποιο σχήμα θέλετε:
Ταιριάζει υπέροχα στην τάρτα φράουλας ένα τσικ δυόσμου:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο