Διπλωματικό επεισόδιο Ιταλίας-Αιγύπτου -Για τη δολοφονία νεαρού φοιτητή - iefimerida.gr

Διπλωματικό επεισόδιο Ιταλίας-Αιγύπτου -Για τη δολοφονία νεαρού φοιτητή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεταμένες είναι οι σχέσεις ανάμεσα σε Ιταλία και Αίγυπτο, με αφορμή τη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή Τζούλιο Ρετζένι στο Κάιρο έπειτα από βασανισμό.

Η Ιταλία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Αίγυπτο για διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Πάολο Τζεντιλόνι να σημειώνει στο Twitter:

«Κάλεσα πίσω στη Ρώμη για διαβουλεύσεις τον πρέσβη μας στην Αίγυπτο. Θέλουμε μόνο ένα πράγμα: την αλήθεια για τον Τζούλιο».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως ο φοιτητής έπεσε θύμα δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου, με το Κάιρο να ισχυρίζεται πως δολοφονήθηκε από τρομοκρατική οργάνωση.

Μετά την απόφαση ανάκλησης του Ιταλού πρέσβη, ο Ματέο Ρέντσι «τιτίβισε» πως «μετά το αποτέλεσμα των συναντήσεων των εισαγγελέων στη Ρώμη, η Ιταλία αποφάσισε επισήμως να ανακαλέσει τον πρέσβη για διαβουλεύσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Αίγυπτος Τζούλιο Ρετζένι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ