Βωβές κινούμενες εικόνες και πειραματικός ήχος-Τα μυστικά του Time Lapse - iefimerida.gr

Βωβές κινούμενες εικόνες και πειραματικός ήχος-Τα μυστικά του Time Lapse

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Moving Silence φτάνει φέτος στην 7η διοργάνωσή του.

Στην Αθήνα η διοργάνωση Moving Silence καθιερώθηκε ως «To φεστιβάλ της βωβής κινούμενης εικόνας και του πειραματικού ήχου» και θα πραγματοποιηθεί 13-17 Απριλίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα.

Βωβές κινούμενες εικόνες και πειραματικός ήχος-Τα μυστικά του Time Lapse  | iefimerida.gr 0

Reynold Reynolds

Στη φετινή διοργάνωση προτείνει ασυνήθιστες εικαστικές και κινηματογραφικές εκδηλώσεις, συνοδεία ζωντανής μουσικής, ενώ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Reynold Reynolds με σημείο αναφοράς την ταινία του «The lost».
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 ταινίες από το διεθνή χώρο και 13 μουσικούς να εναλλάσσονται επί σκηνής.

Παράλληλο πρόγραμμα

Εκτός από τις ταινίες, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μια εικαστική εγκατάσταση, ένα εργαστήριο κι ένα κινηματογραφικό κονσέρτο.

Συγκεκριμένα το τρίπτυχο του Moving Silence 2016 περιλαμβάνει

  • Μια καινοτόμο μορφή «κινηματογραφικής έκθεσης/εγκατάστασης» με ζωντανή μουσική: Πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα της ταινίας «The Lost» (USA/DE, 1933-2015) του διεθνούς φήμης κινηματογραφιστή και εικαστικού καλλιτέχνη Reynold Reynolds
  • Εργαστήριο για ενδιαφερόμενους κινηματογραφιστές, φοιτητές κινηματογράφου και καλών τεχνών υπό τη διεύθυνση του Reynold Reynolds με θέμα «Time Lapse Athens». Ο Reynold Reynolds θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες στη δημιουργία σεκάνς «time lapse». Το εργαστήριο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με animation.
  • Κινηματογραφικό κοντσέρτο με ένα διεθνές πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους του σήμερα συνοδεία ζωντανής μουσικής από μουσικούς και sound artists από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ολλανδία
Βωβές κινούμενες εικόνες και πειραματικός ήχος-Τα μυστικά του Time Lapse  | iefimerida.gr 1

Η πλατφόρμα κινηματογραφιστών και μουσικών Moving Silence ιδρύθηκε το 2009 στο Βερολίνο από τον μουσικό Marco Brosolo και τον κινηματογραφιστή Matthias Fritsch με σκοπό να συνδέσει τις ρίζες του κινηματογράφου με τη σύγχρονη αισθητική και τις νέες τεχνολογίες
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 13-17 Απριλίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα.

Moving Silence Αθήνα, 13 – 17 Απριλίου
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Για το εργαστήριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ moving silence
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ