«Η απενοχοποποίηση της Ακροδεξιάς θα έχει τραγικές συνέπειες» - iefimerida.gr

«Η απενοχοποποίηση της Ακροδεξιάς θα έχει τραγικές συνέπειες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρέμβαση-φωτιά κατά των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου έκανε ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο οποίος υπήρξε από τους πρωτοστάτες στην αναρρίχηση Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος, αφού περιγράφει πως φτάσαμε «στο ακραίο σημείο όπου η τρόικα, Μέρκελ και Σαρκοζί να λαμβάνουν όλες σχεδόν τις σημαντικές αποφάσεις, όσον αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας μας» υποστηρίζει ότι μπορούσε να αποφευχθεί η ένταξη μας στη μέγγενη της τρόικα αρκεί να υπήρχε «πολιτικός σχεδιασμός, στιβαρή ηγεσία, συλλογική κοινωνική και πολιτική ευθύνη και κυρίως πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες».

Καταλογίζει και ευθύνες: «Το αρνητικό έως και επικίνδυνο για τη χώρα αποτέλεσμα, δεν στερείται πατρότητας. Φθάνει η ώρα ενός συνολικού απολογισμού και καταλογισμού ευθυνών σε αυτούς που τις έχουν» προειδοποιεί. Και καλεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του, «να αναλάβει τις ευθύνες αυτής της ήττας» για την οποία εκφράζει ζωηρό φόβο ότι «θα εξελιχθεί σε Στρατηγική ήττα».

Χαρακτηρίζει ως «τεράστιο πολιτικό ατόπημα ιδιαίτερα του κ. Παπανδρέου την απενοχοποίηση της ακροδεξιάς και των ακροδεξιών με τους οποίους είμαστε "συνδαιτυμόνες" στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου» σημειώνοντας ότι «δημιουργεί τεράστιες σκιές στην ιστορία και πορεία της παράταξής μας και πολύ φοβούμαι ότι θα έχει τραγικές συνέπειες για το μέλλον της». Και αφήνει σαφείς αιχμές για αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι γι' αυτές τις αποφάσεις δεν υπήρξε «καμία εξουσιοδότηση της παράταξης» από κανένα συλλογικό όργανο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ