«Ψήφος στην κυβέρνηση σημαίνει παραμονή στην ευρωζώνη» - iefimerida.gr

«Ψήφος στην κυβέρνηση σημαίνει παραμονή στην ευρωζώνη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με 255 «ναι» από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ, τις ανεξάρτητες Μιλένα Αποστολάκη και Ελσα Παπαδημητρίου και 38 «όχι» από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ , ΔΗΜΑΡ τους κ.κ. Χ. Κατσούρα, Τσ. Ματαντζι (ΠΑΣΟΚ), Π. Καμμένο (ΝΔ) και ανεξάρτητους βουλευτες, η κυβέρνηση Παπαδήμου πήρε την αναμενόμενη ψήφο εμπιστοσύνης απο την Βουλή. Νωρίτερα ο κ. Παπαδήμος αναλύοντας, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, στη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είχε πει χαρακτηριστικά: «Δει δη χρημάτων»,

«Χρειάζεται να δράσουμε γρήγορα, συστηματικά και με σχέδιο, έχοντας το βλέμμα μας στραμμένο κυρίως στους ανέργους», ανέφερε ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος εξήγησε ότι, παρά τα βήματα που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, «ο δρόμος θα είναι μακρύς», ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη να μοιραστούν δίκαια τα βάρη.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, εξάλλου, ότι τα προβλήματα θα οξυνθούν αν η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο ευρώ, ενώ τόνισε ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν με την αλληλεγγύη και τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Στην αρχή της ομιλία του, ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε πως κάθε μια από τις ψήφους στη νέα κυβέρνηση, αντιστοιχεί σε απόφαση ευθύνης για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να ανορθωθεί η ελληνική οικονομία.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του και τις θέσεις όσων δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ