Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Fox Restaurant Concepts, ο Sam Fox, επιβλέπει περίπου 50 εστιατόρια σε οκτώ κράτη και περνάει κάθε μέρα δοκιμάζοντας τα μενού.
Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν περίπου 2.000 θερμίδες την ημέρα. Εκείνος καταναλώνει το διπλάσιο από αυτό και μάλιστα τις περισσότερες φορές ακόμη και πριν το μεσημεριανό του γεύμα.
Από πολύ μικρή ηλικία ο Fox έμαθε πως είναι η δουλειά σε ένα εστιατόριο καθώς οι γονείς του είχαν δύο και όταν επέστρεφε από το σχολείο έκανε εκεί τα μαθήματά του και όταν τελείωνε το διάβασμα, βοηθούσε στη δουλειά.
«Μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν κάτι στο οποίο ήμουν πάντα καλός», λέει ο ίδιος.
Ο Fox σπούδαζε real estate finance στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, όταν οι γονείς του αποφάσισαν να κινηθούν προς τη Φλόριντα. Σε ηλικία 20 ετών τα παράτησε όλα και πήρε τα υπόλοιπα χρήματα από τα δίδακτρα και άνοιξε ένα από τα πρώτα του εστιατόρια.
«Πάντα ελέγχω τα τρόφιμα. Το γραφείο μου είναι πάνω από την δοκιμαστική κουζίνα, η οποία είναι επίσης πάνω από ένα από τα εστιατόριά μου, έτσι συνεχώς εργαζόμαστε για τα τρόφιμα. Μερικές φορές φέρνουν φαγητό στο γραφείο μου και ένα μενού από 3-4 πιάτα. Πολλές φορές καλώ τους φίλους για γευσιγνωσία. Ταξιδεύω συνήθως μαζί με την ομάδα των σεφ όπου πάμε στα εστιατόρια και στην τοπική λαϊκή αγορά για να δοκιμάσουμε τα τρόφιμα. Η γευσιγνωσία διαρκεί περίπου το 25% του χρόνου μας σε εβδομαδιαία βάση. Πάντα προσπαθούμε να καινοτομήσουμε με τα τρόφιμα και να δοκιμάσουμε συνεχώς νέα πράγματα».
«Το καλύτερο μέρος της δουλειάς μου είναι όταν ασχολούμαι με όλους τους επισκέπτες και η δημιουργία ενός ωραίου περιβάλλοντος για τους υπαλλήλους μας. Ξυπνάω καθημερινά ευγνώμων».
Ενώ, συμπληρώνει: «υπάρχει και το άσχημο κομμάτι, αυτό των ταξιδιών. Τα ταξίδια είναι πολύ συχνά, παράλληλα με το γεγονός ότι τα εστιατόρια λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα, συνεπώς υπάρχει ελάχιστος ελεύθερος χρόνος για να δω την οικογένειά μου», δήλωσε ο Fox.