Δεν είναι ακόμη η εποχή της ντομάτας, γίνονται όμως κάποιες καλές προσπάθειες στην βιολογική καλλιέργεια. Ψημένες σε τάρτα, είναι ίσως το καλύτερο πιάτο.
Υλικά για 4 άτομα
- Ζύμη πραγματική, χωριάτικη
- 4 μέτριες ντομάτες, ώριμες
- 2 κουταλιές σούπας πουρέ ντομάτας (δείτε πώς γίνεται)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μερικές μαύρες ελιές
- 4 κουταλιές γλυκού πέστο ποιοτικό
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- Παρμεζάνα για να κόψουμε σε φλούδες
- Μερικά φύλλα ρόκας
- Ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Απλώστε τη ζύμη σε χαρτί ψησίματος και βάλτε την σε ταψάκι
- Τσιμπήστε την με ένα πηρούνι
- Σε κατσαρολάκι φτιάξτε μια σάλτσα με το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τις ντομάτες
- Προσθέστε κομματάκια από ελιές, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
- Αφήστε το να στίψει καλά, να γίνει σαν πουρές
- Οταν είναι έτοιμο τοποθετήστε το πάνω από τη ζύμη
- Κόψτε τις ντομάτες σε χοντρές ροδέλες και βάλτε τις από πάνω
- Απλώστε το πέστο πάνω στις ντομάτες
- Ρίξτε ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
- Ψήστε στον φούρνο για 20 λεπτά
- Οταν είναι έτοιμη, βάλτε φλούδες παρμεζάνας και ρόκα από πάνω
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο