Τα τσιγάρα θα σβήνουν ... μόνα τους - iefimerida.gr

Τα τσιγάρα θα σβήνουν ... μόνα τους

ΕΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με στόχο τη μείωση των πυρκαγιών που οφείλονται σε αναμμένα τσιγάρα, από αύριο επιτρέπεται η πώληση τσιγάρων νέου τύπου, τα οποία σβήνουν μόνα τους όταν δεν χρησιμοποιούνται, σε ολόκληρη την ΕΕ.

Οι φωτιές που οφείλονται σε ξεχασμένα τσιγάρα ευθύνονται για το θάνατο περίπου 1000 ατόμων, τον τραυματισμό περίπου 4.000 και 30.000 πυρκαγιών ετησίως. Με τις αλλαγές που έχουν γίνει όμως στο νέο τσιγάρο που κυκλοφορεί εδώ και καιρό σε ΗΠΑ και Καναδά, έχει ήδη μειωθεί αισθητά ο αριθμός των θυμάτων από τέτοιες πυρκαγιές.

Οι αλλαγές αφορούν στο χαρτί του τσιγάρου που έχει πλέον δύο μικρούς δακτυλίους, οι οποίοι ρυθμίζουν την παροχή του αέρα. Έτσι, όταν ο καπνιστής αφήσει το τσιγάρο, ο καπνός που καίει φθάνει στον έναν από αυτούς τους δακτυλίους και σβήνει από μόνος του, καθώς περιορίζεται η παροχή αέρα-οξυγόνου.

Βέβαια, ακόμα και ο νέος τύπος τσιγάρου δεν προσφέρει απόλυτη ασφάλεια και, όπως δήλωσε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος, Τζον Ντάλι, το πιο ασφαλές είναι η διακοπή του καπνίσματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ