Λοβέρδος σε Βούτση: Να παρέμβετε αποκαθιστώντας τη νομιμότητα στην ΡΑΕ - iefimerida.gr

Λοβέρδος σε Βούτση: Να παρέμβετε αποκαθιστώντας τη νομιμότητα στην ΡΑΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστολή στον Νίκο Βούτση έστειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον διορισμό του προέδρου και του αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Μάλιστα, στην επιστολή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρει την απάντηση που πήρε από το Υπουργείο Εσωτερικών αντί από την Βουλή και τον πρόεδρο της.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αθήνα, 5 Απριλίου 2016

Προς
τον Πρόεδρο της Βουλής
κ. Νίκο Βούτση
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων

Στις 04.03.2016 σας απηύθυνα επιστολή, με την οποία σας παρακαλούσα να επιληφθείτε για την αποκατάσταση της νομιμότητας, σε ό,τι αφορά το διορισμό του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Αντί δικής σας απάντησης, το Υπουργείο Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αναλαμβάνει αυτό την ευθύνη της ερμηνείας του Κανονισμού της Βουλής, σε σχέση με τις πλειοψηφίες που διαμορφώνονται στις επιτροπές της, και βάσει της δικής του ερμηνείας "νομιμοποιεί" τους εκ μέρους του παντελώς παράνομους ανωτέρω διορισμούς. Μάλιστα, η εκτελεστική εξουσία εν προκειμένω ανακάλυψε την πρωτοφανή θεωρία, πως στις εργασίες της νομοθετικής λειτουργίας η ψήφος "παρών" δεν περιλαμβάνεται στους παρόντες!!! Σεις, όμως, γνωρίζετε πολύ καλά κύριε Πρόεδρε, πως τον Κανονισμό της Βουλής ερμηνεύει μόνο η ίδια, κατά τη μέθοδο και τη λογική των interna corporis, και απολύτως κανένα άλλο όργανο της ελληνικής Πολιτείας. Και πράγματι, η Βουλή δια της τότε Προέδρου της ερμήνευσε τον Κανονισμό της, κατά τον πάγιο τρόπο της σχετικής με το θέμα ερμηνείας, αποφανθείσα πως οι προταθέντες για τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Ρ.Α.Ε. δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Συνεπώς, επανέρχομαι κύριε Πρόεδρε στο θέμα που σας έθεσα με την από 04.03.2016 επιστολή μου και σας παρακαλώ να παρέμβετε αποκαθιστώντας τη νομιμότητα.
Εσωκλείω την προηγούμενη επιστολή μου, καθώς και την Έκθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της 9ης Ιουνίου 2015.

​​​​​​​​ Με ιδιαίτερη τιμή
​​​​​​​ Ανδρέας Λοβέρδος
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Δημοκρατικής Συμπαράταξης»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λοβέρδος βουτσης ΡΑΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ