Art-Athina: Όλα έτοιμα για την απόλυτη φουάρ σύγχρονης τέχνης - iefimerida.gr

Art-Athina: Όλα έτοιμα για την απόλυτη φουάρ σύγχρονης τέχνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η έκθεση με τους φανατικούς φίλους και πολέμιους. Η διοργάνωση που μαζεύει χιλιάδες κόσμου, αλλά και τα πυρά όσων παραδέχονται για τέχνη, μόνο ότι έχει να κάνει με την κλασική της μορφή.

Με 25% αύξηση σε συμμετοχές, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η 21η Art-Athina, η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης από την Πέμπτη 26 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου στο Κλειστό Φαλήρου, Τάε Κβον Ντο.

Art-Athina: Όλα έτοιμα για την απόλυτη φουάρ σύγχρονης τέχνης  | iefimerida.gr 0

Σημείο συνάντησης για τη διεθνή καλλιτεχνική δημιουργία, η Art-Athina φέρνει κοντά σημαντικές Ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, πολιτιστικούς φορείς, επιμελητές, συλλέκτες, κριτικούς τέχνης και, σαφώς, το φιλότεχνο κοινό.
Το ουσιαστικό στίγμα της Art-Athina δίνουν όπως πάντα ελληνικές καθώς και ξένες αίθουσες τέχνης, οι οποίες προβάλουν στο φιλότεχνο κοινό μία σύνοψη των καλλιτεχνικών τάσεων, σε συνδυασμό με την τρέχουσα δυναμική στην αγορά της τέχνης.

Art-Athina: Όλα έτοιμα για την απόλυτη φουάρ σύγχρονης τέχνης  | iefimerida.gr 1

Η Αθηναϊκή art-fair, που πέρυσι προσέλκυσε για πρώτη φορά στην ιστορία της σχεδόν 40.000 επισκέπτες, αποδεικνύει όχι μόνο ότι διατηρεί τη δυναμική ανοδική της πορεία αλλά και ότι διευρύνει τον κύκλο των ενδιαφερομένων για την σύγχρονη τέχνη.
Το διεθνές κύρος της Art-Athina, που θεσμοθετήθηκε από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης) το 1993 και διοργανώνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την εταιρεία EuroΜare, ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο με νέες συμμετοχές από ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, η παρουσία των οποίων ενισχύει την εμβέλεια του σημαντικότερου εικαστικού θεσμού της χώρας.

Με την απόλυτη γλώσσα των αριθμών, η συμμετοχή των εκθετών αυξήθηκε, σε σχέση με τη περσινή χρονιά, σχεδόν 25% .
Συγκεκριμένα, στην Art-Athina 2015 συμμετείχαν 41 γκαλερί, από δώδεκα χώρες. Φέτος, εντείνεται το διεθνές εικαστικό στίγμα στην Ελλάδα με 50 συμμετοχές που εκπροσωπούν στο σύνολό τους 13 χώρες, από τέσσερις Ηπείρους. Η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των αιθουσών τέχνης, που αποτελούν τον πυρήνα της έκθεσης, αποδεικνύει ότι η Art-Athina σηματοδοτεί σταθερά τόσο την πορεία όσο και την εξέλιξη του ελληνικού εικαστικού γίγνεσθαι.

Art-Athina: Όλα έτοιμα για την απόλυτη φουάρ σύγχρονης τέχνης  | iefimerida.gr 2

Το Platforms Project@Art-Athina, με Διευθύντρια την Άρτεμις Ποταμιάνου, που παρουσιάζεται με επιτυχία από το 2013, αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Art-Athina, αποδεικνύοντας ένα πραγματικά διεθνή χαρακτήρα. Στο Platforms Project@Art-Athina 2016 θα παρουσιαστούν 51 πολύ σημαντικές πλατφόρμες, δράσεις καλλιτεχνικών ομάδων, από 17 χώρες με περισσότερους από 650 καλλιτέχνες, ενώ το 2015 είχαν παρουσιάσει το έργο τους 45 πλατφόρμες από 16 χώρες. Το Platforms Project προσπαθεί να προσφέρει στον επισκέπτη την εκ-των-έσω ματιά στην καλλιτεχνική δημιουργία, την εμπειρία της ζύμωσης και συνεργασίας της εικαστικής πρακτικής.

21η Art-Athina
Πέμπτη 26 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου
Κλειστό Φαλήρου-Τάε Κβον Ντο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ art athina Κλειστό Φαλήρου τάε κβον ντο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ