Αυτά ζητάει η FIFA για να αποφευχθεί το Grexit - Ολα στο χέρι Κοντονή και Γκιρτζίκη - iefimerida.gr

Αυτά ζητάει η FIFA για να αποφευχθεί το Grexit - Ολα στο χέρι Κοντονή και Γκιρτζίκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιστολή της FIFA δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη όσον αφορά το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η διορία της 15ης Απριλίου, είναι η οριστική προκειμένου να αλλάξουν βασικά πράγματα στη χώρα μας, τρία εκ των οποίων τα θέτει ως βάση η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η FIFA στην επιστολή της προς την ΕΠΟ, στρέφεται σε τρεις βασικούς άξονες και ζητάει συγκεκριμένα πράγματα από την ελληνική πλευρά.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να συνεχιστεί το Κύπελλο Ελλάδας. Εάν αυτό συμβεί το τότε θα απομακρυνθεί το ενδεχόμενο Grexit και δεν θα κινδυνεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο με αφανισμό.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, επιμαίνει πως όποια και αν είναι η απόφαση που θα ληθφεί από το ΣτΕ στις 19 Απριλίου δεν θα αφορά τη FIFA και θα αγνοηθεί.

Τέλος, όταν και εφόσον γίνουν τα παραπάνω, ζητάει να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο προκειμένου να τροποποιηθούν τρεις νόμοι για τους οποίους η Παγκόσμια Ομοσπονδία θεωρεί πως υπάρχουν παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες διατάξεις. Πρόκειται για το νόμο Φούρα το 1999, το νόμο 4326 του Σταύρου Κοντονή το 2015 και κάποιες ακόμη διατάξεις για το νόμο περί ντόπιγκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fifa grexit όροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ