Επίθεση στον Τόσκα από το Ποτάμι: Πού πήγαν τα 1,27 εκατ. για το hotspot Χίου; - iefimerida.gr

Επίθεση στον Τόσκα από το Ποτάμι: Πού πήγαν τα 1,27 εκατ. για το hotspot Χίου;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμεία επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ζητώντας του εξηγήσεις για την κατασκευή του hot spot στη Χίο, εξαπέλυσε το Ποτάμι σε συνέχεια των καταγγελιών που έκανε στη Βουλή για τη σύμβαση του δημοσίου με την εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή.

Συγκεκριμένα το Ποτάμι καλεί τον υπουργό να καταθέσει τα τιμολόγια, όπως έχει ζητήσει εξαρχής, και να δώσει διευκρινίσεις για την ανάδοχο εταιρεία, η οποία σύμφωνα με το Ποτάμι «συστηματικά παρανομεί μην τηρώντας τις ελάχιστες υποχρεώσεις διαφάνειας», καθώς δεν διατηρεί ιστοσελίδα ούτε δημοσιεύει τους ισολογισμούς της.

Εξάλλου όπως τονίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το Ποτάμι «την έκταση για το hotspot παραχώρησε ο Δήμος, τα κοντέινερ που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες διατέθηκαν από τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα κρεβάτια μεταφέρθηκαν από στρατιωτικές μονάδες και την φροντίδα του χώρου είχαν αναλάβει φαντάροι».

«Ο κ. Τόσκας θα έπρεπε να έχει φροντίσει να ενημερωθεί ότι το Ποτάμι κατέθεσε άμεσα, την Δευτέρα, σχετική ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων. Αν κάποιος προσπαθεί να παρακάμψει τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, αυτός είναι ο ίδιος ο κ. Τόσκας, ο οποίος αντί να απαντήσει στους ερωτώντες βουλευτές του Ποταμιού και να καταθέσει τα έγγραφα που του ζητούν, επιλέγει να στείλει μια επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση», αναφέρει ακόμη και σημειώνει: «Ας μην κωλυσιεργεί, λοιπόν: περιμένουμε άμεσα την απάντησή του και τα αντίγραφα των τιμολογίων που εξέδωσε η ανάδοχος εταιρεία στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου για την δημιουργία hotspot στην Χίο».

«Αληθεύει, κ. Τόσκα, ότι η (όντως τεράστια, ασυνήθιστη και γι' αυτό ύποπτη) έκπτωση 30,5% που έκανε η ανάδοχος εταιρεία, συνοδεύτηκε αμέσως μετά από νέα, πρόσθετη σύμβαση 423.183 ευρώ, με την ίδια εταιρεία, χωρίς διαγωνισμό, για την «έντεχνη εκτέλεση εργασιών» με αποτέλεσμα το έργο τελικώς να εκτελεστεί με σχεδόν μηδενική έκπτωση από τον αρχικό προϋπολογισμό;», ρωτάει ακόμη το Ποτάμι τον υπουργό.

Και καταλήγει σημειώνοντας: «Αντί λοιπόν ο κ. Τόσκας να στέλνει επιστολές - εκθέσεις ιδεών, στο προεδρείο της Βουλής, απαιτούμε την άμεση αποστολή των αιτούμενων τιμολογίων και την συμμόρφωσή του με τις προσήκουσες διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Επίθεση στον Τόσκα από το Ποτάμι: Πού πήγαν τα 1,27 εκατ. για το hotspot Χίου; | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τόσκας Χίος hotspot ευρώ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ