Τα «μαζεύει» ο Σταθάκης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Τα «μαζεύει» ο Σταθάκης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διευκρινίσεις για τη δήλωσή του ότι «το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022», προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Σε διευκρινιστική δήλωση του γραφείου Τύπου αναφέρεται ότι ο υπουργός δήλωσε από το Βερολίνο: «Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας. Διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα.» Παράλληλα γίνεται λόγος για παραπλανητικά δημοσιεύματα «περί ανατροπής της θέσης της κυβέρνησης για το χρέος», τα οποία είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, όπως μετέδωσε το Reuters, o υπουργός Οικονομίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups», υποστήριξε ότι «το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022» και ότι «πρέπει να υπάρξουν νέες συζητήσεις για τα ομόλογα, τα οποία ωριμάζουν μετά το 2022».

Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος είχε σχολιάσει ότι «είναι παρωδία, είναι επικίνδυνη, πρέπει να φύγει η κυβέρνηση. Ο κ. Σταθάκης από το Βερολίνο υποστήριξε ότι το χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022, ωστόσο, νωρίτερα τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται κούρεμα. Ακόμα και για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε τι λέει, ούτε τι θέλει, ούτε τι κάνει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταθάκης χρέος διευκρινίσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ