Bloomberg: Ο Τσίπρας απομονώνει το ΔΝΤ την ώρα που το χρειάζεται περισσότερο - iefimerida.gr

Bloomberg: Ο Τσίπρας απομονώνει το ΔΝΤ την ώρα που το χρειάζεται περισσότερο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ελληνας πρωθυπουργός ίσως αποξενώνει το ΔΝΤ την ώρα που το χρειάζεται περισσότερο, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις ανώτατου στελέχους του Ινστιτούτου Peterson ότι χωρίς το ΔΝΤ η Ελλάδα δεν θα πάρει ουσιαστική ελάφρυνση χρέους.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το ΔΝΤ αμφισβητεί κατά πόσον ο στόχος της επίτευξης δημοσιονομικού πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ είναι ρεαλιστικός και ότι πιέζει τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η ιδέα ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα χωρίς το ΔΝΤ είναι γελοία, επισημαίνει στο Bloomberg ανώτατο στέλεχος του Ινστιτούτου Peterson για τη Διεθνή Οικονομία στην Ουάσιγκτον. «Δεν υπάρχει κανένας τρόπος η Ελλάδα να πάρει ουσιαστική ελάφρυνση χρέους χωρίς το ΔΝΤ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι συνομιλίες για νέο δάνειο από το ΔΝΤ ήταν στα σπάργανα ακόμη και πριν από τη διαρροή του Wikileaks. Το ΔΝΤ και η Ελλάδα δεν έχουν συζητήσει τι ποσό θα χρειαστεί η χώρα να δανειστεί, σύμφωνα με άνθρωπο που έχει γνώση των συνομιλιών. Το ΔΝΤ δεν πρόκειται να μπει σε μια τέτοια διαδικασία συζήτησης πριν οι χώρες της Ευρωζώνης αποφασίσουν το μέγεθος της ελάφρυνσης του χρέους στην οποία προτίθενται να προχωρήσουν.

Για τη διαρροή

Σε ό,τι αφορά τη διαρροή στo WikiLeaks, στέλεχος της κυβέρνησης -που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας- είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην ηχογράφηση και διαρροή των συνομιλιών των Τόμσεν-Βελκουλέσκου.

Τέτοιες εσωτερικές συζητήσεις δεν διαρρέουν εύκολα, είπε ο Andrea Montanino, πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου, για χώρες όπως η Ελλάδα. «Είμαι σίγουρος ότι το ΔΝΤ θα κάνει έρευνα σχετικά με το πώς η τηλεφωνική συνομιλία διέρρευσε» είπε και χαρακτήρισε το θέμα «πολύ σοβαρό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας ΔΝΤ Bloomberg χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ